Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı) ne iş yapar?

LinkedIn Yükselen meslekler listesi ile son beş yılda en hızlı büyümeyi gösteren 15 iş alanını ve geleceğin mesleklerini sıraladı. Listede 2. sırada Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı) var. Peki, Blockchain Developer ne iş yapar? İşte detaylar...

Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı) ne iş yapar?

2023 Yükselen meslekler listesi son beş yılda en hızlı büyüyen 15 iş alanını belirlemek için LinkedIn verilerinin kullanıldığı bir çalışma. Linkedin'in 15 meslekten oluşan listesine göre ilk sırada Game Designer (oyun tasarımcısı) vardı. İkinci sırada ise Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı) yer alıyor. Peki Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı) ne iş yapar? Hangi sektörlerde çalışır? Hangi yetenekler gerekir? İşte detaylar...

Linkedin listesini incelemek için: İşte yükselen meslekler: LinkedIn'e göre talep gören, popüler 15 pozisyon (2023)

Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı) Ne İş Yapar?

Linkedin bu işin tanımını şöyle yapıyor: "Blokzincir geliştiricileri; kripto para birimleri, akıllı sözleşmeler ve daha birçok araç geliştirmek amacıyla çeşitli programlama dillerini kullanarak blokzincir teknolojisine dayalı yazılımlar oluştururlar."

Blockchain Developer, blockchain teknolojisi kullanarak uygulama veya sistem geliştirir. Blockchain, birçok işletmenin veri güvenliğini veya para transferlerini yaparken kullandıkları bir teknolojidir. Blockchain Developer, blockchain ağlarının oluşturulması, kurulması ve yönetilmesi gibi görevleri yerine getirebilir.

Blockchain Developer, genellikle blockchain platformlarının API'larını kullanarak veya blockchain platformlarının kod tabanını değiştirerek uygulamalarını veya sistemlerinin geliştirir. Bu iş için genellikle programlama dilleri kullanılır.

Blockchain Developer, genellikle blockchain teknolojisini kullanarak finansal sistemler, teknoloji ve medya, profesyonel hizmetler, veri güvenliği, oyunlar veya ödeme sistemleri gibi alanlarda çalışır. Bu alanlar daha yaygın olsa da, blockchain teknolojisi her sektörde kullanılabilir.

YETENEKLER, SEKTÖRLER, İLLER

Linkedin verilerine göre işle ilgili önemli bilgiler şöyle:

En yaygın yetenekleri: Solidity, Blockchain, React.js

En yaygın sektörler: Teknoloji ve Medya, Profesyonel Hizmetler, Finansal Hizmetler

En fazla işe alım yapılan konumlar: İstanbul

Çalışanların Eğitim Düzeyi: Lise (%4,65), Ön Lisans (%2,33), Lisans (%53,49), Yüksek Lisans veya üstü (%39,53)

Mevcut cinsiyet dağılımı: Kadın (%6); Erkek (%94)

Bu rolden önceki medyan deneyim yılı: 2,3

Bu unvana geçiş yapılan pozisyonlar: Yazılım Mühendisi | Uzaktan çalışabilme imkanı: %13,8