Freedos nedir? Freedos bilgisayarlara Windows 10 nasıl kurulur?

Freedos nedir ya da Freedos bilgisayarlara Windows 10 nasıl kurulur? sorularının yanıtını arıyorsanız, sizlere adım adım yapılması gerekenleri anlattık. İşte Freedos hakkında merak edilen soruların yanıtları ve Windowas 10 kurulumu...

Freedos nedir? Freedos bilgisayarlara Windows 10 nasıl kurulur?

Freedos bilgisayarlar nedir ve bu bilgisayarlara Windows 10 nasıl kurulur? sorularının yanıtlarını merak ediyorsanız, detaylı bir şekilde açıkladık.

Freedos Nedir?

Teknolojik gelişmeler, bilgisayarların da çeşitli formatlarda tasarlanmasını mümkün kılar. İş dünyasında çok kullanılan bilgisayarlar, veri depolama araçlarıdır ve bu yüzden eğitim, sağlık, teknoloji gibi alanlarda en çok kullanılan elektronik eşyadır. Bilgisayarlar, işletim sistemi aracılığıyla çalışır ve Freedos terimi son yıllarda literatürde yerini alır. Freedos, bilgisayarın içinde herhangi bir işletim sistemi bulunmadığını durumlarda kullanılır ve Freedos bilgisayarlara kullanıcının işletim sistemi yüklemesi gerekir.

Öte yandan Freedos, açık kaynaklı işletim sistemi olarak da adlandırılabilir. Üretici firma elektronik cihazı tasarlarken herhangi bir işletim sistemini bilgisayara eklemez.

Freedos Bilgisayarlara Windows 10 Nasıl Kurulur?

İşletim sistemi, bilgisayarın en temel donanımı arasında yer alır ve bu yazılım sayesinde cihazın performansı artar. Satın alınan bir Freedos bilgisayar açıldığında sistem kullanıcıya işletim sistemi olmadığı uyarısını verir. Freedos bilgisayara ise Windows 10 yüklemek için birkaç farklı yöntemi izlemek gerekir.

  • Windows 10 kurulum aracı indirerek, Windows 10 başlangıç USB’si oluşturulur ve bilgisayarda BİOS ayarlaması yaparak disk biçimlendirilir.

  • Freedos bilgisayara Windows 10 işletim sistemini başka bir bilgisayar aracılığıyla yapmak için yükleme diski hazırlamak gerekir. Windows 10 işletim sistemini indirmek için Microsoft'un mağazasına gidilir ve aracı şimdi indirin butonuna tıklayarak yazılım indirme işlemine başlanır.

  • USB belleğe aktarılarak kurulan Windows 10 işletim sistemi için en az 8 GB hafızaya sahip USB kullanmak gerekir. USB belleği biçimlendirmeden dosya sisteminden NTFS seçmek gerekir.

  • Tüm seçimler tamamlandıktan sonra USB belleğe Windows 10 işletim sistemi atılabilir hale gelir.

  • Freedos bilgisayar için gerekli Windows 10 işletim sistemi indirilme aşamasında, kullanıcıya ne yapmak istiyorsunuz seçeneği altında 2 adet seçenek sunulur.

  • İkinci seçenek olan başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklanır ve ileri butonuna basılır.

  • Yüklemeyi yapabilmek için dil, sürüm ve mimari seçilmesi gerekir ve seçimden sonra açılan pencerede USB seçeneği seçilir.

  • İşlemler sırasıyla yapıldığında USB belleğe Windows 10 işletim sistemi atılmış olur. Kurulum işlemi ise bu noktadan sonra başlar.

  • Freedos bilgisayar açılır ve açılma sırasında sonra klavyede yer alan F1, F2 ve F10 tuşlarından birine sürekli olarak basılır ve Freedos’un BIOS menüsüne ulaşılır.

  • Her Freedos bilgisayarı için bağlayıcı tuş farklılık gösterebilir ve en doğru kodun ne olduğunu kullanıcılar üreticiden öğrenebilir.

  • Açılan pencerede BOOT sekmesine tıklayarak USB bellek en üst sıraya alınır. Daha sonra ise EXIT ve Save seçeneklerine tıklayarak sistemden çıkış yaparken USB bellek kaydedilir.

  • Birkaç saniye beklemeden sonra Windows Setup ekranı açılır ve burada kullanıcılara dil seçimi yaptırılır.

    Dil seçim tamamlanınca ileri butonuna tıklanır ve ürün lisanslı alındı ise ürün anahtarı yazılır. Ürün lisanssız indirildiyse de ürün anahtarım yok yazarak işleme devam edilir.

  • Daha sonra disk tercihi yapılır ve kullanılmak istenen disk adı belirtilir.

  • Uygula butonuna tıklanır ve bu aşamalardan sonra Freedos bilgisayara işletim sistemi yüklenir. İşlem süresi, genellikle kullanılan flaş belleğin hızına bağlı olarak değişir.

  • Yükleme işlemi tamamlandığında Freedos bilgisayar yeniden başlatılır ve ekran açıldığında bilgisayara Microsoft hesabı ile veya sınırlı kuruluma devam et seçeneği ile giriş yapılır.

Freedos Bilgisayarlarda Windows 10 İşletim Sistemini Etkinleştirmek Mümkün Müdür?

Windows 10 işletim sistemi, deneme süresi bittikten sonra da kullanılabilir. İnternet ortamından satışa sunulan OEM keyler, Windows 10 işletim sistemini etkinleştirmek için cüzi miktarlara satın alınabilir. Windows 10’u etkinleştirmek, bilgisayarın performansını arttırır.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Windows 10 ekran videosu nasıl kaydedilir? İşte Windows 10'la video kaydı alma adımları