Spotify verilerine göre Eurovison tarihinin en çok dinlenen şarkıları: Türkiye'den 4 şarkı listede

Eurovision yarışmalarında geçtiğimiz yıla kadar en çok dinlenen şarkıların hangileri olduğunu biliyor musunuz? Spotify verilerine göre listenin birinci sırasında Duncan Laurence imzalı Arcade şarkısı var. Listede Türkiye'den 4 şarkı da var. İşte detaylar...

Spotify verilerine göre Eurovison tarihinin en çok dinlenen şarkıları: Türkiye'den 4 şarkı listede

Eurovision şarkıları genellikle kısa ömürlü oluyor ancak bazı istisnalar mevcut. 1956 yılından geçtiğimiz yıla kadar, Eurovision'da seslendirilen 1.200 şarkıdan Spotify'da en çok dinlenenler listelendi. İspanyol El Pais gazetesi'nin derlediği 250 şarkılık listede Türkiye'den 4 şarkı da yer alıyor.

Spotify, toplam dinleyici sayısını ve trendlerini dikkate alarak her şarkının popülaritesini değerlendiriyor. Eurovision şarkılarının açık ara en başarılısı, 2019'da yarışmayı kazanan Duncan Laurence imzalı Arcade şarkısı oldu.

spotify liste

Listenin 7’inci sırasında Manga grubunun 2010 yılında ikinciliği elde ettiği 'We Could Be The Same' şarkısı yer aldı. 'We Could Be The Same'in popülerlik oranı 100 üzerinden 57 olarak hesaplandı.

spotify liste

Sertab Erener’in 2003 yılında Türkiye’ye birinciliği getiren 'Everyway That I Can' şarkısı listenin 46’ıncı sırasında yer aldı. Şarkının 100 üzerinden popülerlik oranı 47 oldu.

kayahan

52’inci sırada ise 1990 yılında Kayahan’ın 'Gözlerinin Hapsindeyim' şarkısı yer aldı. Semiha Yankı’nın 1975 yılında söylediği 'Seninle Bir Dakika' ise listenin 63’üncü sırasında yer aldı.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: