Gişede tutmayan film 3 yıl sonra Netflix'te hit oldu

Underwater filmi 2020'de sinemalarda izleyiciyle buluştuğunda beklediği ilgiyi görememişti. Netflix'te yayınlanmasının ardından ise dünya genelinde en çok izlenen yapımlardan biri oldu.

Gişede tutmayan film 3 yıl sonra Netflix'te hit oldu

Derin Sular (Underwater), sinemada yayınlandıktan üç yıl sonra, Netflix platformunda yerini alarak beklediği ilgiyi çekmeyi başardı. Kristen Stewart, Vincent Cassel, Mamoudou Athie gibi isimlerin yer aldığı film 2020 yılında vizyona girmişti. Ancak film o dönem gişe beklentilerini karşılamadı. Tahmini bütçesi bütçesi 80 milyon dolar olan film dünya çapında yaklaşık 40 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşabilmişti.

Netflix'te Geniş Bir İzleyici Kitlesine Ulaştı

Film bir süre önce Netflix'te izleyici ile buluştu. Ancak görünüşe göre bu kez ilgi çekmiş görünüyor. Film 11-17 Aralık haftası dünya genelinde Netflix'te en çok izlenen 6. İngilizce film oldu. Film, aynı hafta, Türkiye'de de en çok izlenen 2. İngilizce film olmuş. Senaryoyu Adam Cozad'la birlikte kaleme alan 38 yaşındaki Brian Duffield, bu yılın dikkat çeken bilimkurgusu "No One Will Save You"yu da yazıp yönetmişti. Derin Sular, 61 ülkede de en çok izlenen 10 film arasında yer almış.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Netflix Türkiye'de geçen hafta en çok izlenen 10 film: Zirvede izleyenleri ikiye bölen film var (11-17 Aralık 2023)

Underwater Konusu

underwater

Netflix filmin konusunu şu şekilde açıklıyor: Denizin derinliklerinde araştırma yapan bir ekip, okyanus yüzeyinin kilometrelerce altında bir felaket yaşanınca sondaj çalışmalarının ortaya çıkardığı korkunç sonuçlarla yüzleşir.

Filmin konusu şöyle: Depremin bir okyanus araştırma şirketinin istasyonuna zarar vermesinin ardından mürettebat, okyanus tabanını aşıp başka bir üsse ulaşmak zorunda kalır. Tek sorun, bilinmeyen suların tehlikeli su canavarlarına ev sahipliği yapmasıdır. Underwater'ın başrolünde Kristen Stewart'ın yanı sıra Vincent Cassel, Mamoudou Athie ve TJ Miller yer alıyor.

ROTTEN PUANI

Yönetmenliğini 41 yaşındaki sinemacı William Eubank'in üstlendiği filmin Rotten Tomatoes eleştirmen puanı yüzde 48, izleyici puanı ise yüzde 60.