Wednesday dizisi konusu nedir? Oyuncu kadrosu ve detaylar

Netflix'in son günlerdeki Wednesday'ı henüz izlemediyseniz, oyuncu kadrosundan konusuna kadar pek çok detaya yazımızdan ulaşabilirsiniz. Jenna Ortega'nın başrolünde yer aldığı diziyi Tim Burton yönetiyor. Dizi özellikle Addams Ailesi severlerin oldukça ilgisini çekmiş durumda.

Wednesday dizisi konusu nedir? Oyuncu kadrosu ve detaylar

Wednesday dizisi Netflix'in son zamanlarda izlenen en popüler dizilerinden biri. Öyle ki Wedneday ilk hafta ulaştığı izlenme sayısıyla bir rekora ulaştı. Wednesday 341,2 milyon saat ile Netflix'te bir haftada en çok izlenen İngilizce dizi rekorunu kırdı.

Jenna Ortega'nın başrolünde yer aldığı dizi Stranger Things 4'ün rekorunu kırmış oluyor. Wednesday 93 ülkenin tamamında İlk 10'a girdi ve 83 ülkede 1 numara oldu. Bu alandaki rekor Netflix'teki ilk tam haftasında 335 milyon saat izlenme kaydeden Stranger Things 4'e aitti.

WEDNESDAY DİZİSİ HAKKINDA

Netflix'in Addams Ailesi'nin kızına odaklandığı dizisi Wednesday, 23 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluştu. Dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor.

Dizinin yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Tim Burton oturuyor. Dizide gotik bir akademide okuyan Wednesday hem genç olmanın getirdiği zorluklarla hem de ünlü ailesini yakından ilgilendiren gizemli cinayetlerle uğraşıyor.

Dizinin başrolünde Jenna Ortega yer alıyor. Jenna Ortega da dahil olmak üzere, Addams Ailesi'nin kızları Wednesday son 60 yıldaki farklı Addams Ailesi uyarlamalarında 7 farklı aktris tarafından canlandırıldı.

Dizide bu konuda bir de sürpriz var. 90’ların ikonik dizisi “The Addams Family”de Wednesday karakterini oynayan aktris Christina Ricci (Üstte) de Netflix’in “Wednesday” dizisinde yer alıyor. Tabi ki bu kez Wednesday rolünde değil.

Dizide Wednesday'in annesi Morticia Addams rolünde Catherine Zeta-Jones ve babası Gomez Addams rolünde Luis Guzmán yer alıyor.

İlginizi çekebilir: Netflix'in yeni hiti Wednesday'de 'Thing' yani 'kesik el sahneleri' nasıl çekildi? İşte kamera arkası...

Wednesday Dizisi Konusu Nedir?

Wednesday dizisi konusu

Wednesday dizisinde yer alan başrol Wednesday Addams karakteri, Amerikalı çizgi romancı Charles Addams tarafından oluşturulan kurgusal bir karakter.

Dizi, Wednesday Addams'ın Nevermore Akademisi'ndeki öğrencilik yıllarında geçen ve doğaüstü gizemlerle dolu olan bir dedektif öyküsünü konu alıyor. Wednesday, yeni ortaya çıkan öngörü yeteneğinde ustalaşmaya çalışırken, kasabada dehşet saçan kanlı bir cinayet serisini önlemeye çalışıyor. Ayrıca Wednesday 25 yıl önce ebeveynlerinin karıştığı doğaüstü bir gizemi de çözüyor.

Netflix dizinin konusunu şöyle paylaşıyor:

Dizi, Wednesday Addams'ın tuhaf bir akademideki öğrencilik yıllarında geçen ve doğaüstü gizemlerle dolu olan bir dedektif öyküsü. Dizide Wednesday yeni ortaya çıkan medyumluk yeteneğinde ustalaşmaya çalışacak, kasabada dehşet saçan kanlı bir cinayet serisini önleyecek ve 25 yıl önce ebeveynlerinin karıştığı doğaüstü bir gizemi çözecek. Üstelik tüm bunları yaparken okulda kurduğu yeni ve karmakarışık ilişkilerde yolunu bulmaya çalışacak.

Tarih Boyunca Wednesday Karakteri

Wednesday Addams, ürkütücü ve zengin bir çift olan Gomez ve Morticia Addams'ın tek kızıdır. Uyarlamaya bağlı olarak erkek kardeşi Pugsley üzerindeki tehlikeleri denemeleri, eşek şakaları ile biliniyor. Donuk tonu ve karanlık zekasının yanı sıra Addams Ailesi filmlerinde ve TV şovlarında beyaz yakalı siyah elbisesi, siyah ayakkabıları ve koyu örgülü saç örgüleriyle yer alır.

Wednesday Dizisi Oyuncuları

wednesday
  • Jenna Ortega (Wednesday Addams)

  • Jamie McShane (Şerif Galpin)

  • Gwendoline Christie (Okul Müdürü Larissa Weems)

  • Percy Hynes White (Xavier Thorpe)

  • Riki Lindhome (Dr. Valerie Kinbott)

  • Emma Myers (Enid Sinclair)

  • Hunter Doohan (Tyler Galpin)

  • Joy Sunday (Bianca Barclay)

  • Christina Ricci (Marilyn Thornhill)

  • Moosa Mostafa (Eugene Ottinger)

  • Naomi J Ogawa (Yoko Tanaka)

  • Georgie Farmer (Ajax Petropolus)

Wednesday Tanıtım Fragmanı

Wednesday 2. Sezon Ne Zaman?

Wednesday dizisinin sonunda "The End?" yazısı dikkat çekiyordu. Netflix de ocak 2023'de dizinin yeni sezonunu resmen açıkladı ancak tarih vermedi. Wednesday dizisinin 2. sezonunun ne zaman yayınlanacağı ile ilgili bazı tahminler var. İkinci sezon en geç Kasım 2024'te olabilir. Bu konuda Wednesday 2. sezon ne zaman yayınlanacak başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Netflix'in yeni dizisi Wednesday, Stranger Things 4'ün rekorunu kırdı