Windows 11'de dosya gezgini donuyorsa, sorunu çözmenin 7 yolu

Windows 11 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda, dosya gezgini donuyorsa birkaç adımda bu sorunu çözebilirsiniz. İşte dosya gezgininde donma sorunu için 7 farklı çözüm yolu...

Windows 11'de dosya gezgini donuyorsa, sorunu çözmenin 7 yolu

Windows 11'de Dosya Gezgini donuyorsa, Görev Yöneticisi'nde yeniden başlatmayı deneyin veya bilgisayarınızı tamamen yeniden başlatın. Ayrıca, Dosya Gezgini önbelleğini temizleyebilir ve Komut İstemi'ni kullanarak bir SFC taraması gerçekleştirebilirsiniz. İşte Dosya Gezgini'nde donma ve kilitlenme sorununu düzeltmenin yedi yolu.

Dosya Gezgini Donma Sorunu

Dosya Gezgini'ni sık sık kullanmadan Windows 11'i verimli bir şekilde kullanmak neredeyse imkansızdır, bu nedenle Dosya Gezgini'nin kilitlendiğini veya yanıt vermediğini fark ederseniz, üretkenliğiniz hızla durma noktasına gelebilir. Neyse ki, sorunlu bir Dosya Gezgini ile ilgili sorunlar için nispeten basit bazı düzeltmeler var.

Dosya Gezgini'ni Yeniden Başlatın

windows

Dosya Gezgini yakın zamanda çökmeye veya yanıt vermemeye başladıysa, Dosya Gezgini'ni kapatıp yeniden başlatarak kolayca çözebileceğiniz geçici bir aksaklık yaşıyor olabilirsiniz.

Windows'un eski sürümlerinde, görev çubuğuna sağ tıklayarak Görev Yöneticisi'ni açabilirsiniz, ancak bu yeni versiyonlarda artık çalışmaz. Bunun yerine Ctrl+Alt+Del tuşlarına basın ve ardından Görev Yöneticisi öğesini seçin. Görev Yöneticisi'nde, uygulamalar listesinde Windows Gezgini'ni bulun ve ardından tıklayın. Sağ alt köşede, Yeniden Başlat'ı tıklayın.

Bilgisayarı Yeniden Başlatın

Çoğu durumda, Dosya Gezgini'ni yeniden başlatmak sorunu çözecektir. Ancak olmazsa, tüm bilgisayarınızı yeniden başlatarak sorunu çözebilirsiniz. Bunu özellikle bilgisayarınızı uzun zamandır kapatmadıysanız yapın. Başlat'ı, ardından Güç simgesini ve ardından Yeniden Başlat'ı seçin.

Antivirüs Programını Devre Dışı Bırakın

Her bilgisayarda çalışan bir virüsten koruma programı olmalıdır - bu önemli bir güvenlik önlemidir. Ancak bir üçüncü taraf kötü amaçlı yazılımdan koruma programı kullanıyorsanız, Dosya Gezgini ile çakışıyor olabilir. Sorunun bu olup olmadığını test etmek için kaldırın, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun devam edip etmediğini görün. Dosya Gezgini normal çalışıyorsa, yerleşik Windows Defender'a geçin veya farklı bir üçüncü taraf virüsten koruma paketi deneyin.

Dosya Gezgini Önbelleğini Temizleyin

dosya gezgini

Dosya Gezgini önbelleğindeki bazı verilerin bozularak bilgisayarın Dosya Gezgini'ni düzgün şekilde çalıştırmasını engellemesi olasıdır. Önbelleği nasıl temizleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. Başlat'a tıklayın ve ardından Denetim Masası'nı tıklayın.

2. Arama kutusuna "dosya" yazın ve ardından arama sonuçlarında Dosya Gezgini Seçenekleri'ni tıklayın.

3. Dosya Gezgini Seçenekleri iletişim kutusunda Gizlilik bölümüne gidin ve Temizle'yi tıklayın. Tamam'ı tıklatarak bunu yapmak istediğinizi onaylayın.

Dosya Gezgini Seçeneklerini Değiştirin

DOSYA GEZGİNİ SEÇENEKLERİ

Belirli bir Dosya Gezgini ayarının, düzgün çalışma becerisine müdahale etmesi de mümkündür. Dosya Gezgini'ndeki Hızlı Erişim kısayollarınızda bir sorun varsa, başlangıçta takılabilir veya donabilir - bu nedenle, PC görünümünüze açılacak şekilde değiştirmeliyiz.

  1. Dosya Gezgini Seçenekleri iletişim kutusunda , Dosya Gezgini'ni Şuraya Aç: öğesinin sağındaki Hızlı Erişim'den Bu Bilgisayara Açılan açılır menüyü değiştirin .

  2. Tamam'ı tıklayın.

SFC Taraması Gerçekleştirin

sfc

Buraya kadar geldiyseniz ve Dosya Gezgini ile ilgili sorunları hala çözmediyseniz, komut isteminden erişebileceğiniz bir araç olan SFC (Sistem Dosyası Denetleyicisi) Taramasını çalıştırın.

1. Başlat'a tıklayın ve ardından "cmd" yazın.

2. Arama sonuçlarında Komut İstemi'ni gördüğünüzde , sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçin . Terfi ettiyseniz, bunu yapmak istediğinizi onaylamak için Evet'i tıklayın .

3. Komut istemi penceresinde sfc /scannow yazın ve Enter'a basın.

Taramanın tamamlanmasına izin verin ve bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Güncellemeleri Kontrol Edin

Bir hata veya yazılım uyumsuzluğunun Dosya Gezgini'nin düzgün çalışmasını engelliyor olması olasıdır. Bunun Dosya Gezgini hatalarına neden olmadığından emin olmanın en iyi yolu, bilgisayarınızı güncellemeler için kontrol etmek ve yüklenmeyi bekleyen güncellemeleri yüklemektir.

1. Başlat'ı ve ardından Ayarlar'ı tıklayın .

2. Ayarlar penceresinde , Sistem sekmesinde olduğunuzdan emin olun .

3. Sağ üstte, Güncellemeleri kontrol et 'i tıklayın .

4. Windows, mevcut tüm güncellemeleri indirecek ve kuracaktır.