Deepfield Connect

Bosch Deepfield teknolojisi, tarım çalışmalarını kapsıyor.

Bosch Deepfield teknolojisi, tarım çalışmalarını kapsıyor. Bu noktada bizlere iki çalışmasını gösteren Bosch, Deepfield® Connect ile kuşkonmaz ve çilek üretiminin nasıl arttırılabildiğine ilişkin birer demo sergiledi. Hemen yukarıda videosunu da izleyebileceğiniz bu iki sistem, kabaca otomatik bir takip sistemi.

18 ila 22 derece arasında ideal olarak yetişen kuşkonmaz, daha sıcak veya daha soğuk bir çevrede çiftçinin zarar etmesine sebep olabiliyor. Öyle ki, kuşkonmaz yetiştiren bir çiftçi, kuşkonmazları ideal sıcaklıkta yetiştirememesi durumunda, toplam hasılatın yüzde 30'u kadar kayıp yaşayabiliyor.

Deepfield® Connect - Asparagus Monitoring sistemi, höyüğe yerleştirilecek yüksek hassasiyetli bir sıcaklık sensörü üzerinden çalışıyor. Toprak sıcaklığının spot ölçümlerini yapan bu sensör, topladığı verileri çiftçinin telefon veya tabletine iletiyor. Böylece çiftçi, sürekli olarak toprağın sıcaklık, nem ve diğer bilgi ve analiz raporlarına anlık erişebiliyor.

Deepfield® Connect- Strawberry Monitoring ise, az önceki sistemin farklı bir versiyonu. Bu defa çilek üretimini konu alan Bosch, bu sistem ile özellikle geçtiğimiz yıl Avusturya çiftçilerinin yaşadığı zorluları bu yıl unutturmayı amaçlıyor. 2016 yılında nisan sonu gece sıcaklığının ani olarak -6 dereceye kadar düşmesi ve çiftçilerin bu durumdan geç haberdar olması sonucu ancak ikinci gece tepki verebilmeleri, büyük kayıp yaşamalarına sebep olmuş. Fakat Deepfield® Connect yoluyla çilek bitkisinin yanındaki hava sıcaklığını, nemi, poların üzerindeki hava sıcaklığı ve toprak nemini ölçümleyebilen Bosch, yine akıllı telefon ve tablete anlık veri aktarmasıyla çiftçinin her an haberdar olmasını sağlıyor.

Okuyucu Yorumları