Orta Segmentin Yeni Performans Canavarları: POCO X6 & POCO X6 Pro

POCO’nun yeni X serisinden POCO X6 ve POCO X6 Pro’yu tüm özellikleriyle masaya yatırdık. Aralarındaki farklar neler, hangi özellikleriyle öne çıkıyorlar ve kim hangisini tercih etmeli? İşte A'dan Z'ye POCO X6 ve POCO X6 Pro!

POCO, uzun zamandır heyecanla beklenen X6 serisini kısa bir süre önce satışa çıkardı ve yine amiral gemisi düzeyindeki işlemcileri, kaliteli ekranları ve kamera performanslarıyla seriyi bir adım ileri taşıyor. İşte bugün serinin 2 üst modeli X6 ve X6 Pro elimizde.

Ekran tarafında her iki telefonda sahip oldukları 6.67 inçlik 120 Hz CrystalRes ekranlarıyla mükemmel bir görsel deneyim sağlıyor. 1.5K çözünürlüğündeki AMOLED panellerin sunduğu renkler canlı ve kontrastlar derin.

İkisi arasındaki en büyük fark ise işlemci noktasında. POCO X6 Pro'nun kalbinde Dimensity 8300-Ultra gibi sağlam bir işlem birimi yatıyor. X6 ise gücünü Snapdragon 7s Gen 2’den alıyor. Günlük temel işlemlerde herhangi bir fark hissedilmese de Dimensity 8300-Ultra, birden fazla görevi yerine getirirken daha hızlı ve grafiksel olarak yoğun oyunlarda daha akıcı bir deneyim sağlıyor.

Telefonlar 64MP ana, 8MP ultra geniş ve 2MP makro kamerasıyla oldukça kaliteli çekimler yapabiliyor. Fotoğraflar, bol miktarda ayrıntıya, yüksek dinamik aralığa ve doğal bir renk tonuna sahip.

Şu anda güncel olarak POCO X6 15.499 TL, X6 Pro ise 17.999 TL’den satışa çıkmış durumda.