Oyun Severlerin Göz Atması Gereken Bir Monitör: AOC AGON 5 AG275QXN

2K çözünürlük, 165 Hz tazeleme hızı ve kaliteli bir Fast-VA panel. Hem masaüstünde hem de konsollarda iyi bir oyun arkadaşı arayanlara özel olarak tasarlanan AOC AGON 5 AG275QXN’yi her yönüyle inceledik.

Bu monitör AGON 5 serisinin yeni üyesi AG275QXN. Kendisi AOC’nin ürettiği ilk Fast-VA panellerden birine sahip. Kolay kurulumuyla kısa sürede kullanıma hazır hale gelen ekran, ince çerçeveleri ve kırmızı AGON logosuyla oldukça hoş duruyor.

QHD çözünürlüğündeki 27 inç ekranıyla 165 Hz yenileme hızı sunan monitör, AdaptiveSync ve FreeSync teknolojisi ile 1 ms tepki süresine sahip. Yani hem NVDIA hem de AMD ekran kartlarıyla uyumlu.

VA panellerin en büyük sorunu olan “black smearing” dediğimiz, siyah renklerde ghosting sorunu da bu monitörde büyük ölçüde giderilmiş. Çerçevelerin etrafında herhangi bir ışık sızmasıyla da karşılaşmadık.

Sunduğu görüntü kalitesi son derece iyi. Kontrast oranı yüksek ve renkler canlı. Özellikle sinematik oyunları seven veya çok fazla dizi/film izleyen biriyseniz sizi oldukça memnun edecektir.

Ayrıca monitörde göz sağlığını koruyan Low Blue Light ve Flicker Free teknolojileri de unutulmamış.