PS5 ve Xbox Series X ile Uyumlu Çalışan 4K Oyuncu Monitörü

AOC, U28G2XU2 modeliyle PC ve konsol oyuncuları için üst seviye bir monitör seçeneği sunuyor. 4K çözünürlüğe, 144 Hz yenileme hızına ve kaliteli bir IPS panele sahip AOC U28G2XU2’yi tüm detaylarıyla inceledik!

Bu monitör AOC’nin hem PC hem de konsol oyuncuları için ürettiği yeni modeli U28G2XU2. İnce çerçeveleri ve kırmızı-siyah renk paletiyle oldukça sade ve hoş duran monitör, 4K çözünürlüğe, 144 Hz yenileme hızına ve 1 ms tepki süresine sahip 28 inçlik bir IPS panel kullanıyor.

Sunduğu görüntü kalitesi son derece başarılı. Renkler aşırı doygunluk hissi vermeden gayet canlı gözüküyor. Kontrast oranı yeterli seviyede, karanlık ortamlardaki siyahların tonu güzel. Özellikle görsel yönü güçlü oyunlarda sunduğu deneyim takdire şayan. Ayrıca AdaptiveSync ile uyumlu olduğundan, yırtılma veya takılma konusunda endişelenmenize gerek yok.

Parlaklık 370 cd/m2 değeriyle çoğu durumda yeterli, ancak çok aydınlık ortamlarda görünürlükte bazı sorunlar yaşanabiliyor. HDMI 2.1 üzerinde konsollarda 4K/120 Hz görüntü sunabilen monitör, Display Port 1.4 ve 4 aşağı akış USB 3.2 Tip-A ile geniş bağlantı seçeneklerine sahip.

Monitörün Türkiye fiyatı henüz belli olmasa da şu anda Avrupa’da benzer özelliklere sahip rakiplerinden daha ucuza satılıyor.