Redmi Buds 5 Pro gürültü engellemesi ve ses kalitesi nasıl?

Xiaomi, gürültüyü 52dB'e kadar engellediğini iddia ettiği Redmi Buds 5 Pro ile kablosuz kulaklıklara uygun fiyatlı yeni bir alternatif sunuyor. Peki, Buds 5 Pro, bu konuda Xiaomi’nin iddia ettiği kadar başarılı mı? Tüm detaylarıyla inceledik!

Bu kulaklık, Xiaomİ’nin yeni Redmi Buds 5 Pro modeli. Yeni tanıtıldı, taze modellerden biri ve gürültü engelleme konusunda hayli iddialı. Öyle ki, Xiaomi 52db’e kadar sesi engellediğini laboratuvar ortamlarında test etmiş. Biz genel kullanımda, hem dışarıda hem içeride bugüne kadar kullandıklarımızdan büyük fark görmedik, ancak kendi sınıfı için bu anlamda iyi seviyede performans sunduğunu özet olarak söyleyebiliriz.

Evde - dışarıda günlük rutinlerimizde düzenli olarak kullandık ve genel çerçevede de gayet memnun kaldığımız bir model oldu. Kafede, parkta iyi bir gürültü engelleme performansı gösteriyor, inşaat çevrelerinde, metrobüste ve trafik içinde de gürültüyü hafifletiyor. Sınıfı için bu anlamda güzel bir seçenek.

Ses kalitesi de oldukça iyi bu arada. Elbette bir bas kulaklığı ya da enstrüman analiz cihazı değil, fakat midleri zengin ve vokalin sesini iyi bir şekilde iletiyor; günlük kullanımda iyi bir eküri oluyor. Genel olarak ses profili çoğu müzik türüne uygun.

Şık bir kutuyla geliyor. Kulaklıklar da kulak üzerinde rahat duruyor; kenarlarına dokunmaya duyarlı bir şerit yerleştirilmiş. Xiaomi Earbuds uygulaması üzerinden kulaklığın tüm ayarlarını yapabiliyorsunuz. Burada detaylı gürültü engelleme modları, şeffaflık modları ve ekolayzır ayarları da var.