Elon Musk video paylaştı: Starship, atmosfere böyle girdi

Elon Musk, Starship'in üçüncü fırlatma denemesi sonunda atmosfere giriş anını yayınladığı video ile takipçileriyle paylaştı.

SpaceX'in Starship'inin bugün gerçekleştirilen üçüncü test fırlatması, daha önceki iki fırlatmaya oranla çok büyük bir yol katedildiğini kanıtladı.

SpaceX Starship roketi üçüncü test uçuşunda Boca Chica, Teksas'taki Starbase tesisinden fırlatıldı ve muhtemelen parçalanmadan önce, birçok kilometre taşına ulaştı. Derin uzay roket sistemi yaklaşık bir saat süren entegre uçuş testinden geçti. Uçuşun sonunda uzay aracının Hint Okyanusu'na düşmesi ve böylece devasa aracın daha karmaşık test uçuşlarına geçerek NASA astronotlarını Ay yüzeyine taşıyabilecek bir konuma gelmesi bekleniyordu.

Ancak yeniden girişten sonra ekip aynı anda iki önemli iletişim parçasını kaybetti: SpaceX'in internet hizmeti olan Starlink ve TDRSS - ya da Takip ve Veri Aktarım Uydu Sistemi - ile iletişim...

Elon Musk da, Starship'in atmosfere girişini yayınladığı bir video ile takipçileriyle paylaştı. Musk, mesajında "Starship atmosfere yeniden girerken süper sıcak plazma alanının büyümesini izleyin" cümlesine yer verdi.