Android 5.0 Lollipop yüzde 0.1'in altında!

Android'in en son sürümü, Google'ın son kullanım oranı verilerinde görünmedi bile!

Lollipop'tan şaşırtan rakam!

Lollipop, yani Android'in son sürümü dünya çapında cihazlara sunulmaya başlandı ancak Google'ın kendi grafikleri, geçişlerin çok yavaş olduğunu gösteriyor. Daha doğrusu Android Lollipop'un düşük kullanım oranı, grafiklerde gösterilmiyor bile.

LG, Motorola ve Nexus cihazlarının Android 5.0 Lollipop'a güncellenmeye başlandığını düşünürseniz, işletim sistemine olan geçişlerin fena gitmediğini sanabilirsiniz. ancak Android'in Play Store istatistikleri, Lollipop'un global ölçekte yüzde 0.1'in altında kaldığını söylüyor. Grafikte yüzde 0.1'in altında kalan sürümler gösterilmediğinden, Android 5.0 Lollipop'a da yer verilmiyor.

Android bu sorunu daha önce de yaşamıştı. İşletim sistemine gelen güncellemeler, cihaz çeşitliliği ve üreticilerin cihazlarını geç güncellemesi nedeniyle kullanıcılara hemen ulaşmayabiliyor. Şu anki sürümün iki nesil gerisinde olan Jelly Bean, yüzde 50'nin hemen altında bir pazar payına sahipken bir önceki nesil olan KitKat, yüzde 34 pazar payını koruyor.

Apple'ın iOS 8'i, benzer bir zaman aralığında uyumlu cihazların yüzde 47'sine ulaşmıştı. Ancak Android sayıca ve çeşit olarak çok daha fazla cihazda kullanıldığından, böyle bir karşılaştırma yapmak çok anlamlı değil.

Okuyucu Yorumları