Chrome çıkışı Apple'da görüyor

Google'a göre tarayıcısı Chrome'un düşük pazar payı, bakın hangi Microsoft taktiği ile artacak...

Chrome'dan MS taktiği!

Google'ın iki önemli ismi Eric Schmidt ve Sergey Brin geçtiğimiz gün New York'ta bir basın toplantısına katıldılar. Firma ve ürünleri hakkındaki soruları yanıtlarken, gelen bir soru özellikle dikkatlerini çekti. Toplantıya katılan bir basın mensubu Google'ın tarayıcısı Chrome'un kullanıcılar üzerinde beklenen etkiyi sağlayamamış olduğuyla ilgili yorumunu seslendirdiği Schmidt ve Brin aynı anda buna katılmadıklarını ifade ettiler.

Schmidt; "Chrome ile ilgili öngörünüz doğru değil ve bu yorumunuzu dikkate almayacağız" dedi ve ekledi; "Aslına bakarsanız Chrome şu anda bizim tahminlerimizin ötesine geçmiş durumda". Schmidt'e göre Chrome şu anda Internet Explorer ve Firefox'a göre oldukça geride yol alsa da, Macintosh için hazırladıkları Chrome sürümünün piyasaya çıkması ile birlikte bu durum değişmeye başlayacak.

"Bu odada pek çok Macintosh bilgisayar ve onları kullanan ince zevklere sahip kişiler görüyorum. Bu insanlar için bir Chrome sürümü hazırlamamız lazım ve birkaç ay içerisinde bunu yapmış olacağız" diye konuşan Schmidt böylece Chrome'un Mac sürümünün müjdesini de vermiş oldu.

Okuyucu Yorumları