Çocuğunuzu internetle başbaşa bırakmayın!

İzlenmekten hoşlanmasalar da, bu yaşlardaki çocuğunuzu internette yalnız bırakmamanızda fayda var!

Çocuğunuzu yalnız bırakmayın!

Çocuklar da artık sosyal medya üzerinden sosyalleşiyorlar. Bu duruma dikkat çeken ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, ebeveynleri sosyal medyaya dahil olmaya çağırdı ve "Çocuklarınızı internette yalnız bırakmayın" çağırısında bulundu.

Sosyal medya hesaplarının, tüm dünyada gençlerin yaşam merkezi haline geldiğini aktaran ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, İngiltere'de 2 bin ebeveyn ile yapılan bir incelemeye dikkat çekti. Söz konusu çalışmada sosyal medya hesabı bulunan 13-16 yaş arasındaki çocukların ebeveynleri konu alındı.

İngiltere'de ebeveynlerin üçte ikisi takip ediyor

Araştırma, İngiltere'de ebeveynlerin üçte ikisinin, çocuklarının sosyal medya hesaplarını kontrol ettiğini ortaya koydu. Ebeveynlerin üçte biri ise bu kontrolü düzenli olarak yaptığını bildirdi.

Aslında yasal yaş sınırı 13

Facebook yasal yaş sınırı 13 olmasına rağmen, bu yaşın altındaki çocuklar da bu siteyi kullanıyor. Londra Ekonomi Okulu (London School of Economics) tarafından yapılan bir başka araştırma, Facebook'da hesabı olan çocukların %43'ünün 9 ila 12 yaş aralığında olduğunu ortaya koydu. Çocukların %73'ü sosyal medya hesabı olarak Facebook'u kullanılyor ve bu da Facebook'u en popüler hale getiriyor. Yüzde 56'sının Twitter hesabı ve %49'unun Instagram hesabı var.

Türkiye'de de ihtiyatlı davranmalıyız!

Türkiye'de de ihtiyatlı davranmalıyız!
Alev Akkoyunlu

Türkiye'de de ihtiyatlı davranmalıyız!

Sosyal medyanın etkili bir iletişim kaynağı olduğunu ancak hayattaki herşey gibi tehlikeler de barındırdığını aktaran Alev Akkoyunlu, "Çocuklar belki izleniyor olmaktan pek hoşlanmayabilirler, hatta gizlilik ayarları konusunda büyüklerden daha bilgilidirler ancak yine de ebeveynlerin ihtiyatlı olması gerekiyor" dedi. Akkoyunlu, "Bu nedenle ebeveynleri, sosyal medya dünyasının içinde ve parçası olmaya çağırıyoruz. Sosyal medyaya dahil olun, çoçuklarınızı arkadaş ekleyin, arkadaşlarıyla arkadaş olun, izleyin ve gerektiğinde çocuklarınızı uyarın" diye konuştu.

Okuyucu Yorumları