Google Earth ile 3 boyutlu Ay gezintisi...

Google Earth'e yeni bir özellik daha: Ay'a yapacağınız sanal yolculuklar artık çok daha keyifli...

3 boyutlu Ay yolculuğu!

Google yakın zamanda Apollo 11'in aya başarılı bir şekilde inmesinin 40. yılı anısına, Google Moon altında, Ay'ın 3 boyutlu görünümünü kullanıcılarının beğenisine sunuyor.

Google Washington'da, Temmuz'un 20'sinde bir basın toplantısı düzenleyerek Google Earth'e getirilecek bu yeni özellik hakkında bilgi verecek. Man on the Moon kitabının yazarı Andrew Chaikin ve Ay'da yürüyüş yapan 2. Astronot Buzz Aldrin'de konuşmacı olarak katılacak.

NASA geçenlerde LRO (Lunar Reconaissance Orbiter) yani Ay Keşif programını kullanıma sunmuştu. Bunun sayesinde Ay yüzeyine ait görüntüler 3D Google Moon'un tamamlanmasında büyük etken oldu.

Görünen o ki Google'ın NASA ile iyi bir ilişkisi var. NASA'dan alınan verilerin sıkıştırılmış olmaması bunun büyük bir kanıtı. Zaten Google'a ait bir jetin NASA Moffet hava sahasını kullanması bunun ilk örneklerinden biriydi.

Ayrıca firma, Google Earth 5.0 versiyonunda Mars'ın 3 boyut görünümüne imkan sağlıyordu. Bu zincire Ay'ı katarak daha ilgi çekici hale gelmeye çalışıyor.

Okuyucu Yorumları