HERE Maps, Windows 10'u bırakıyor!

Popüler navigasyon hizmetinin Windows 10 uygulaması, çok yakında tarih olacak!

HERE Maps'ten Windows'a veda!

İlk olarak Nokia'nın geliştirdiği, daha sonra bir otomotiv birliğine satılan HERE Maps, yakında Windows Mağazası'na elveda diyecek.

Popüler navigasyon uygulaması HERE Maps, bir süre önce mağazadan "teknik bir sorun" nedeniyle kaldırılmış, bu senenin başında mağazaya geri dönmüştü. Uygulamanın bu seferki gidişi ise geçici olmayacak. HERE tarafından yapılan açıklamaya göre Maps dahil olmak üzere tüm HERE uygulamaları, bu ayın ilerleyen günlerinde Windows 10 mağazasından kaldırılacak.

Yapılan açıklamada firma Windows 10 uygulamalarının baştan geliştirilmesinin gerektiğini, ancak bunun yerine uygulamaları Windows 10 mağazasından kaldırmaya karar verdiklerini söyledi. Duyuruya göre uygulamalar, 29 Mart'ta mağazadan kaldırılacak; 30 Haziran 2016'dan sonra ise Windows 10'da çalışmayacak.

Bu değişiklikler, uygulamanın Windows Phone 8'deki kaderini etkilemeyecek. Yapılan açıklamaya göre HERE uygulamaları, Windows Phone 8'de "herhangi bir kesinti olmaksızın" çalışmaya devam edecek. Bununla birlikte firma, artık yeni işlev sunmayacağını, bundan sonraki güncellemelerin sadece "kritik onarımlar" olacağını belirtiyor.

Okuyucu Yorumları