iPhone 6S'in 3D Touch işlevi nasıl çalışıyor?

iPhone 6S'in en dikkat çeken yeniliklerinden 3D Touch nedir; nasıl çalışıyor?

3D Touch nasıl çalışıyor?

iPhone 6S, 3D Touch olarak adlandırılan yeni bir dokunmatik teknolojisiyle geliyor. İlk olarak Apple Watch sayesinde tanıştığımız işlev, iPhone 6S'te biraz daha geliştirilmiş ve 3 farklı dokunma şiddetini algılayabilir hale getirilmiş.

Peki 3D Touch, biz kullanıcılar için ne sunuyor? Apple, 3D Touch'ı "peek" ve "pop" başlıkları altında ikiye ayırıyor. Peek, dokunduğunuz içeriği (örneğin bir web sitesi bağlantısı veya haritayı) bir ön-izleme penceresi içerisine gösteriyor. Pop ise bu içeriği gerçekten açmanızı sağlıyor. Bu iki işlev bir araya gelerek size gereksiz dokunuşlardan arınmış, daha iyi, daha hızlı ve daha kolay bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Apple, 3D Touch işlevi için iPhone'un titreşim yeteneklerini de geliştirmiş. Yenilenen haptic feedback bileşeni sayesinde dokunuşlarınıza küçük ve keskin titreşimler eşlik ediyor. Peek işlevi, parmağınıza 10 milisaniyelik bir geri bildirimde bulunurken daha uzun bakışlarda 15 milisaniyelik titreşimler oluşturuluyor.

Peki 3D Touch nasıl çalışıyor? Jony Ive'ye göre sistem, ekrana ne kadar bastırdığınızı anlamak için cam ile telefonun arka ışığı arasındaki "mikroskobik" mesafe değişikliklerini hesaplıyor. Ekrana bastırdığınızda çok hassas kapasitörler, cam ile arka ışık arasındaki mesafe değişikliklerini algılıyor.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'taki 3D Touch teknolojisinin nasıl çalıştığını videomuzda Apple'dan dinleyin!

Okuyucu Yorumları