Nexus Q'ya ilk bakış

Google'ın dışarıdan bakılınca hiçbir şeye benzemeyen yeni cihazı Nexus Q nedir, ne işe yarar?

Nedir bu Nexus Q?

Google'ın I/O konferansında tanıttığı yeni medya cihazı Nexus Q, son zamanlarda popüler hale gelen çok ekrana bağlanabilme özelliğiyle geliyor. Peki Nexus Q, Apple TV gibi rakipleri karşısında neler yapabilir?

Nexus Q'nun en önemli özelliklerinden bir tanesi, kullanımının kolay oluşu. Cihazı bir ethernet kablosu ile ağa bağladıktan ve HDMI ile TV'nizle birleştirdikten sonra Nexus 7 tabletinizie Nexus Q uygulamasını indirmeniz yeterli oluyor; bundan sonra onu Nexus 7'nizden denetleyebiliyorsunuz. Nexus 7 tabletinizden Nexus Q'ya müzik akışı yapmak çok kolay, ancak videolarda iş biraz karışıyor. YouTube videolarında oldukça başarılı olan cihaz, normal videolarda bir miktar kalite kaybı yaşatıyor. Nexus 7, "Transformers: Dark of the Moon" filmi ile beraber geliyor. Bu film, Nexus 7'de harika görünse de Nexus Q ile büyük bir HDTV'de aynı kaliteyi alamıyorsunuz. Nexus Q'nin içeriği Nexus 7'den almadığını, Play Store'dan akış yaptığını söyleyelim.

Nexus Q'nin standart bir kullanıcı arayüzüne sahip olmadığını ve onu kullanmak için bir Android cihazına sahip olmanız gerektiğini de söyleyelim. Nexus Q'nin başka önemli bir özelliği ise birkaç kişinin aynı cihazla etkileşimde bulunabilmesi.

Nexus Q, şu an Play Store'da 299 dolara satışa sunuluyor. Daha önce de söylediğimiz gibi, Nexus Q'nun fiyatı, sunduklarına göre rakipleri karşısında bizce biraz yüksek.

Okuyucu Yorumları