Qualcomm: "64-bit'in faydası sıfır"

iPhone 5S'in 64-bit işlemcinin ne işe yaradığı tartışılırken, bir dev daha onu yerden yere vurdu!

64-bit için sert sözler!

iPhone 5S tanıtımında Apple'ın en çok öne çıkardığı yeniliklerden bir tanesi, 64-bit mimariye sahip yeni A7 işlemcisiydi. 64-bit mimari ceplerde ilk kez Apple tarafından kullanıldı, peki ama bu gerçekten söylendiği kadar önemli mi?

İşlemci devi Qualcomm, Apple'ın havalı sözlerinden pek de etkilenmemiş görünüyor. Şirketin yardımcı başkanı ve pazarlama üst yöneticisi Anand Chandrasekher, "bence bu bir pazarlama numarası. Bunun tüketici için faydası sıfır."

"Çoğunlukla... buna 4GB'nin üzerindeki bellek adreslenebilirliği için ihtiyacınız var. Hepsi bu kadar. Performans için 64-bit'e ihtiyacınız yok, 64-bit'ten faydalanan uygulamalar çoğunlukla büyük, sunucu-sınıfı uygulamalardır."

Yani Chandrasekher, 1GB RAM'e sahip iPhone 5S'in 64-bit'lik işlemci mimarisinin büyük oranda işe yaramayacağını söylüyor. Qualcomm yöneticisi şirketin gelecekte 64-bit'lik mobil çip piyasaya süreceğini doğrulasa da henüz bir tarih vermiyor.

Bununla birlikte A7 oldukça hızlı bir işlemci ve Peacekeeper, SunSpider testlerinde HTC One ve Samsung Galaxy S4'ü geçmeyi başarıyor. Ancak gerçek hayat performansında bu ceplerden çok farklı bir performans sunmuyor.

Okuyucu Yorumları