Snapdragon 810 için son nokta koyuldu!

Qualcomm'dan gelen şok açıklama, bu amiral gemisi cepte Snapdragon 810 olmayacağnı doğruladı!

Snapdragon 810 için son nokta

Qualcomm, yayınladığı yeni raporda, firmanın popüler işlemcilerinden Snapdragon 810'un, yeni yılda büyük bir müşterinin telefonlarında yer almayacağı vurgulandı. Bu da Qualcomm'un önemli bir gelir kaybı yaşaması anlamına geliyor.

Qualcomm, raporda kaybettiği büyük müşterisinin adını vermese de, piyasalarda bu firmanın Samsung olduğu tahmin ediliyor zira Samsung son yaptığı testlerde çok ısındığını tespit ettiği için Snapdragon işlemcilerinden hiç memnun olmadığı biliniyor. Samsung'un yeni telefonlarında kendi üretimi olan Exynos işlemcisini kullanması bekleniyor. Bir söylenti, Qualcomm'un Samsung için özel bir Snapdragon 810 sürümü üreteceğini söylüyordu ama görünüşe göre bu söylenti de gerçek çıkmamış durumda.

Ancak yine de Qualcomm'un işleri hala iyi gidiyor. Samsung'u kaybetmesi 2 milyar dolarlık bir kazanç kaybı anlamına gelse de firmanın hala 26 milyar dolarlık kar beklentisi bulunuyor. Ayrıca giden müşterinin yerine yenisinin gelmesi de uzun sürmemişe benziyor zira LG'nin 2015'de Snapdragon 810'lu yeni telefonlar çıkaracağı kesinleşti. Samsung kadar çok kazanç sağlamasa da LG ile birlikte Qualcomm, kaybettiği milyar dolarlarınbir kısmını geri alabilecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları