Galaxy S6'ya özel Snapdragon 810 mu?

Samsung, ısındığı söylenen Qualcomm işlemci için yeni bir çözüm bulmanın peşinde!

Galaxy S6'ya özel Snapdragon!

Samsung'un henüz tanışmadığımız amiral gemisi telefonu Galaxy S6, Snapdragon 810'un "daha az ısınan" özel bir modelini kullanabilir.

Wall Street Journal'ın raporuna göre Samsung, Qualcomm'un en üst seviye mobil işlemcisinin özel bir sürümünü kullanabilir. Snapdragon 810'un aşırı ısındığına dair raporlar, bir süredir internette dolaşmaktaydı. Bununla birlikte WSJ'nin raporunu doğrulayacak bir bilgi şimdilik yok.

Galaxy S6'nın Samsung'un Exynos işlemcisini kullanan bir modelinin olacağı da biliniyor. Hatta Snapdragon 810'daki sorunlar yüzünden Samsung'un tamamen kendi işlemcisine yönelebileceği söylenmişti. Galaxy S4'ten bu yana Qualcomm işlemcilerini kullanan Samsung'un Snapdragon'u bırakması, Qualcomm için üzücü bir gelişme olacak.

Snapdragon 810, Exynos serisinde bir süredir kullanılmakta olan mimariye yer veriyor. big.LITTLE çekirdek düzenini kullanan yonga, yüksek güç gerektiren işlemler için Cortex-A57 çekirdeklerini, ham güce çok ihtiyaç duymayan işlemler için daha yavaş Cortex-A53 çekirdeklerini kullanıyor. LG başkan yardımcısı Woo Ram-chan ise geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak Snapdragon 810'un performansından memnun olduğunu, ısınmayla ilgili tartışmalar anlamadığını söylemiş ve 2015'in amiral gemisi telefonlarında kullanılacak olan yongayı savunmuştu.

Okuyucu Yorumları