Windows Live Writer açık kaynak kodlu oldu!

Microsoft, bir dönemin önemli uygulamasını nihayet açık kaynak kodlu hale getirdi!

O da artık açık kaynak kodlu!

Microsoft'un blog aracı Windows Live Writer ilk olarak 2006 yılında yayınlanmıştı. Yazılım son büyük güncellemesini 2012 yılında alırken bunu 2014 başlarında yayınlanan küçük bir güncelleme takip etmişti.

Popülerliğini, eskisi kadar olmasa da sürdüren yazılımın gelişimini açık kaynaklı olarak sürdürmesi konusunda yoğun bir baskı vardı. Bu yılın başlarında Microsoft'tan Scott Hanselman Twitter üzerinden yazılımın açık kaynaklı olarak devam edeceğinin sinyallerini vermişti. Hanselman şimdi kendi blog sayfasında bu planların gerçeğe dönüştüğünü ortaya koyuyor.

Yazılımın Open Live Writer (OLW) olarak açık kaynaklı hale getirildiğini söyleyen Hanselman 0.5 sürümünün yayınlandığını ve bunu yüklemeyi planlayan kullanıcıların bazı hatalara katlanması gerektiğini ifade ediyor.

Ayrıca Open Live Writer'ın selefinde mevcut olan her şeyi içermeyeceğinin de altını çizen Hanselman blog sayfasında eklenen ve kaldırılan tüm özelliklerin bir listesini sunuyor. Dilerseniz OLW'nin GitHub üzerindeki gelecek yol haritasına göz atabilir veya duyuru hakkında daha fazla bilgiye erişmek için blog yazısını inceleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları