Windows Vista ve 2007 Office yok satıyor

Microsoft Windows Vista ve 2007 Office sistemi, satışa sunulduğu mağazalarda tükendi.

Vista yok satıyor!

Microsoft Corporation'ın 20 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sisteminin bireylere yönelik versiyonları, 30 Ocak'ta satışa sunuldu. Kurumlar için olan versiyonları 30 Kasım 2006'da piyasaya sürülen ürünlere yoğun talep gösteren bilgisayar kullanıcıları, eldeki stokların kısa sürede tükenmesine yol açtı.

Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sisteminin dünyadaki ilk lansmanı Microsoft Zirve 2007 kapsamında Türkiye'de gerçekleşti. Tüm dünyada aynı anda piyasaya çıktığı 30 Ocak 2007 tarihinde tüm Bimeks ve büyük Teknosa mağazalarında kullanıcılara sunulan, Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sistemi, 2 Şubat Cuma gününden itibaren de Gold Bilgisayar, EP, Darty, Vatan Computer ve tüm Teknosa mağazalarında satılmaya başladı.

Teknoloji mağazalarından gelen talebe yetişemediklerini belirten Arena Bilgisayar Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsu şunları söyledi: "30 Ocak tarihinde bize gelen tüm ürünlerin mağazalara dağıtımını gerçekleştirmiştik. Ürünler bir-iki gün gibi kısa bir sürede tükendiği için yeni siparişte bulunduk. 12 Şubat itibarıyla yeni bir sevkıyat daha yapıp, kullanıcıları bekledikleri Vista ve 2007 Office sistemi ile buluşturacağız."

Bimeks Yazılım Ürün Yöneticisi Yener Baykal da, Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sisteminin lansmanları ile birlikte müşterilerden gelen yoğun talebi karşılamakta zorlandıklarını belirtti ve şöyle konuştu: "Şu anda sadece İngilizce sürümleri satabiliyoruz. Türkçe sürümler piyasaya çıktığında talebin daha da artacağını düşünüyoruz. Türkçe ürünler piyasaya çıktığında müşterilerimizin bir sorunla karşılaşmamaları için gerekli hazırlıkları yapıyoruz."

Okuyucu Yorumları