Samsung Galaxy Tab 3 7.0 incelemede

Galaxy Tab 3'lerin en küçüğü ve çok uygun fiyatlısını; yani Galaxy Tab 3 7.0'ı test ettik!

Galaxy Tab 3 7.0 İnceleme
CHIP Online Notu 84
  • Telefon fonksiyonu
  • İyi donanım
  • 2 yıl boyunca 50 GB Dropbox alanı
  • Taşınabilirliği iyi
  • Ekran kalitesi yalnızca orta seviyede
  • 8 GB hafıza

Galaxy Tab 3 7.0, Samsung'un yeni nesil tabletleri arasında en küçük olanı. Küçük olmasındaki amacın daha kullanışlı olmak olduğu açık. Bu amacına ne kadar ulaşabildiğini, ve diğer her türlü özelliğini incelemek için, Galaxy Tab 3 7.0'ı test merkezimizde ağırladık.

Bir saniye için boyut meselesini bir kenara bırakıp, cihazın içindeki donanıma bakalım. Çift çekirdekli 1.2 GHz'lik Marvell PXA986 işlemcisi olduğunu görüyoruz. Daha büyük Galaxy Tab modellerindekinden daha yavaş bir işlemci olsa da, gayet yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Android menüsünü kaydırırken veya internette gezinirken nadiren olan ufak takılmalar dışında, gayet akıcı. 8 GB flash belleği çok az olsa da, bunu microSDHC kartlarla çoğaltmak mümkün. İnternete bağlanmak için Wi-Fi veya 3G fonksiyonları tablette mevcut.

Ekran ve işletim sistemi

Bluetooth 3.0 modülü sayesinde harici klavye ve diğer aparatları tablete bağlamak tableti değişik şekillerde kullanmaya imkan tanıyor. Fotoğraf ve video çekmek için tabii ki önde ve arkada birer kamerası var. Öndeki kamera maksimum 2.0 megapiksel çekebilirken, arka kamerası 3.0 megapiksel çekebiliyor. Kusursuz HD fotoğrafları bu kameralarla çekmek mümkün olmasa da, işlevlerini başarıyla yerine getirdiklerini söyleyebiliriz.

Android 4.1 işletim sistemi

7 inç ekrana rağmen 1024 x 600 piksellik bir çözünürlüğe sahip olması, ne yazıkki pikselleri ayırt edebilmemiz anlamına geliyor. Çok yüksek çözünürlüklerin cihazın fiyatını ne kadar artırabileceğini düşünürsek, Samsung'un cihaza böyle bir çözünürlük koymasına biraz hak verebiliriz. Nispeten düşük çözünürlüğe rağmen ekran her açıdan kaliteli görünüyor ve çok kaliteli renklere sahip.

İşletim sistemi olarak ise neden Android 4.2 değil de 4.1'in kullanıldığı ise bize biraz şaşırtıcı geldi. Zira 4.2 uzun zamandır piyasada.

Taşınabilirlik

Taşıma kolaylığı

Galaxy Tab 3 7.0'ı elimizde aldığımızda tutuşunun gerçekten çok iyi olduğunu hissettik. Sadece 300 gram ağırlığı ve 18.8 x 11.1x1.0 cm boyutları mükemmel ayarlanmış. Dışarıdayken elinizde çok uzun süreyle kullansanız bile eliniz ve kolunuz yorulmuyor. Pil süresi de bu özelliklerin yanında zayıf kalmıyor elbette. Testlerimizde 5 saat 34 dakika internette gezinebildik, video testine ise 5 saat 18 dakika dayandı. Pili tam şarj etmek ise üç buçuk saat sürdü. Bu arada pili USB'den de şarj edebildiğmizi belirtmeden geçmeyelim. Sonuç olarak taşınabilirlik olarak bizden "iyi" notu almayı başardı.

Özetle

Galaxy Tab 3 7.0, gerçekten de çok iyi 7 inçlik bir tablet. Küçük
boyutu ve hafifliğiyle çok kolay taşınıyor, buna rağmen donanımı da gayet
iyi. Pil ömrü ise gayet tatmin edici. Ekranının biraz düşük çözünürlüklü
olması da tek önemli eksisi.

Kimler Almalı

Normal tabletler size fazla büyük geliyor, daha kolay taşınabilecek ve sizi yormayacak bir tablet arıyorsanız, Galaxy Tab 3 7.0 tam size göre bir tablet olabilir. Tabii ki son kararı teknik özellikleri de inceledikten sonra vermenizi tavsiye ediyoruz.

Alternatifleri

Asus Fonepad, telefon fonksiyonuna sahip olmasının yanında, daha fazla
bellek sunuyor. Buna karşılık arka kamerası biraz zayıf ve ekranı Galaxy
Tab 3 7.0'dan biraz daha karanlık. Biraz daha ucuz olması, rakibi karşısında ufak bir artısı.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Galaxy Tab 3 7.0
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
84
ModelSM-T211
İşletim SistemiAndroid 4.1.2
İşlemciCortex-A9
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiLCD
Ekran Boyutu7.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 600 px
Dahili Depolama8 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera3.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Ömrü5:30 saat
Boyutlar18.8 x 11.1 x 1.0 mm
Ağırlık304 gr.
Okuyucu Yorumları