Klavye'de Formula 1 teknolojisi!

Klavye'ye Formula 1 teknolojisini getiren Razer Blackwidow X Chroma'yı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 93
  • Yüksek performans
  • Chroma desteği
  • Metal, dayanıklı kasa
  • Çok gürültülü
  • Yüksek, alışmak gerekiyor

Belki Razer Blackwidow X Chroma'nın direkt olarak F1 ile bir alakası yok, fakat oyuncu klavyeleri söz konusu olduğunda "besin zincirinin" en tepesine rahatlıkla yerleştiğini ve günümüzde mümkün olan teknoloji düzeyini mümkün olduğunca kullandığını da söylemek gerekiyor. Gürültülü olmaları sebebiyle sadece oyunculara hitap eden ve muhteşem bir tepki süresine sahip olan mekanik klavyelerin en iddialı olanlarından biri olan Blackwidow X, 16.8 milyon renk destekleyen Chroma teknolojisini kullanmakta ve herhangi bir tuşa bastığınızda diğer tuşlara da yayılan, ışıklı bir "patlama" efekti de dahil olmak üzere, Razer Synapse ile dilediğiniz gibi programlayabileceğiniz çok sayıda mod'a sahip.

Blackwidow X Chroma, kardeşi Blackwidow Chroma kadar parlak bir aydınlatmaya sahip değil ve en önemlisi de, Chroma'nın en solunda bulunan makro tuşları bu üründe bulunmuyor. Oyuncu gözüyle bakıldığında bu büyük bir eksiklik değil, aksine diğer klavyede ESC tuşu yerine sürekli olarak bu tuşlara bastığımız düşünülürse artı bile denilebilir. Ayrıca üst tabaka metalden üretilmiş durumda ve bu ağırlık konusunda negatif bir durum yaratsa bile biz çok beğendik. Ayrıca tuşlar da Chroma modeline göre yükseltilmiş durumda.

1000Hz Ultrapolling destekleyen ve bu sayede tepki süresi anlamında istisna kabul edilebilecek değerlere sahip olan klavyede, mekanik tuşların 80 milyon basımlık bir ömre sahip olduğu belirtilmekte.

Razer Blackwidow X Chroma, hardcore oyuncular için geliştirilmiş bir oyun. Sadece fiyat düzeyi değil, teknik özellikleri de elbette buna göre. Mekanik olması sebebiyle de klavye hayli gürültülü ki, tuşlardan gelen sesi duymayı seven oyuncular buna bayılacaklar. Diğer kullanıcılar ise kısa süre rahatsızlık hissedebilirler.

Ürün 700 TL civarına bulunabiliyor ve tüm muhteşemliğine rağmen, sadece ve sadece ileri düzey bilgisayar oyuncularına göre.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Blackwidow X Chroma
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
93
Okuyucu Yorumları