Samsung'un kavisli ses sistemi testte!

Samsung'dan kavisli televizyonuna uygun kavisli ses sistemi de geldi İşte kavisli sistemin detayları

CHIP Online Notu 88
  • Kavisli tasarım
  • Ses performansı
  • Kompakt çözüm
  • Bağlantı seçenekleri
  • Ekolayzır seçenekleri kısıtlı
  • Arabirim tepki süresi

Samsung, iyiden iyiye neredeyse her ürününü kavisli yapıda tasarlamaya başladı. Böylece farklılık yaratma peşinde olan Samsung, bu noktada kullanıcılardan da iyi bir not aldı desek sanırız yanılmış olmayız. Kullanıcıların yanı sıra bizler de Samsung'un bu yöndeki çalışmalarından oldukça memnun kalıyoruz doğrusu. Kavisli televizyon, kavisli telefon, kavisli monitör ve şimdi de kavisli ses sistemiyle test merkezimize konuk olan Samsung, bugün inceleyeceğimiz Curved Soundbar ses sistemini elbette televizyonuna uygun tasarlamış.

Tasarım itibariyle kavisli televizyonun altına tam oturan bar ve onun yanında ayrıca yer alan bir subwoofer'la gelen Curved Soundbar, yalnızca iki parçadan oluşuyor. O halde şimdi Curved Soundbar'a yakından bakalım. Bakalım ses sistemi bize neler sunuyor?

Kavisli televizyona özel

Samsung, Curved Soundbar'ıyla oldukça kompakt ve iyi bir çözüm sunuyor. 55 ila 65 inç arası kavisli televizyonlarına uygun olarak tasarlanmış olan Curved Soundbar, incelediğimiz modeliyle HW-H7500 kod numarasına sahip. İki adet ana parçadan oluşan ses sistemi, bir bar ve bir subwoofer'la geliyor. Elbette her ikisi de kablosuz yapıda.

Barı televizyonunuzun altına konumlandırdıktan sonra subwoofer'ı salonunuzda istediğiniz yere koyabilirsiniz. Kablosuz yapıda olmasıyla kalabalık ses sistemlerine kompakt bir çözüm getiren cihaz, kullanım şekli ve kolaylığıyla da beğenimizi kazandı.

Curved Soundbar, beraberinde bir de uzaktan kumanda getiriyor. Bu uzaktan kumanda ile cihazla ilgili tüm ayarları sorunsuzca yapılandırabildiğinizi de söyleyelim.

Ses kalitesi

Curved Soundbar, kompakt yapısına karşın oldukça güçlü bir model. Tam 8.1 kanal desteği gösteren cihaz, barı üzerinde ön yüzde 6 adet hoparlör bulunduruyor. İki hoparlörünü ise barın sağ ve sol kenarına konumlandırılmış. Ayrıca subwoofer'la birleştiğinde totalde 350W'lık ses çıkışı sağlayabilen cihaz, ses performansıyla ise gayet iyi sonuç üretiyor.

Curved Soundbar'ın ses kalitesi gerçekten tek kelimeyle muhteşem. Fazlasıyla temiz, pürüzsüz ve zengin ses kalitesi bir yana güçlü subwoofer'ın tok baslarıyla da artan müzikal kalite bizi memnun ettiği kadar cihazı yakından deneyimleyenleri de kendinden memnun bırakacak diye düşünüyoruz.

Curved Soundbar ile ilgili birkaç olumsuz eleştiride bulunacak olursak, ekolayzır seçeneklerinin kısıtlı olduğunu ve menü tepki süresinin ağır olduğunu söyleyebiliriz. Ekolayzır seçeneklerinde bas ve tizin değerini değiştirmek dışında pek bir şey yapamıyorsunuz.

Curved Soundbar'ın kablosuz bağlantıya sahip olduğunu söylemiştik. Buna ek olarak Bluetooth bağlantısını da destekleyen cihazın, mobil cihazlarınızla da kolaylıkla eşleşebildiğini de söyleyelim.

Özetle

Samsung Curved Soundbar, gayet iyi bir model olmuş. Ses kalitesiyle açıkçası sahip olduğu fiyat etiketini sonuna kadar hak ediyor. Kolay kurulumu, kompakt yapısı ve müzikal performansıyla bizleri olduğu kadar yakından deneyimleyenleri de memnun edecek türde bir ses sistemi olduğunu düşünüyoruz.

Samsung Curved Soundbar'ın fiyatı 1799 TL civarında.

Kimler Almalı

Samsung Curved Soundbar, özellikle Samsung'un kavisli televizyonuna sahip kullanıcılara hitap ediyor. Tasarım itibariyle Samsung'un kavisli televizyonuna özel olarak geliştirilen Curved Soundbar, ayrıca güçlü ve temiz ses üreten bir ses sistemi arayanlar tarafından da incelenebilir.

Alternatifleri

Samsung Curved Soundbar'a alternatif olarak daha uygun bir çözüm isteyenler Philips HTL2163B veya yine Samsung HW-H450 modellerini inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Curved Soundbar
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
88
Ses Çıkış Gücü 330W
Kanal Sayısı 8.1
Güç Tüketimi 45W
Bağlantılar HDMI, Wi-Fi, Bluetooth, USB, Aux In
Boyutlar 1219 x 43 x 170 mm
Ağırlık 3.9 kg, 8.3 kg (subwoofer)
Okuyucu Yorumları