İnci beyaz tasarımıyla dikkat çekici.

İnci beyaz tasarımı, kompakt boyutları ve performansıyla dikkat çekici.

CHIP Online Notu 94
  • Etkileyici performansı
  • S-Pen ve telefon özelliği
  • İnci beyaz renkli tasarımı
  • Plastik gövde

Kompakt boyutlu tablet arayışında olan kullanıcılar tarafından çokça tercih edilen mini tabletler arasında, Galaxy Note 8.0 ile kendine bir kez daha yer bulan Samsung, yeni tableti ile tam olarak Apple iPad Mini'nin karşısına konumlanıyor. Sahip olduğu inci beyaz renkli şık tasarımı, boyutları ve yetenekleriyle kullanıcılar tarafından beğenilecek olan Galaxy Note 8.0'ı yakından inceledik. Şimdi hep birlikte Galaxy Note 8.0'a yakından bakalım.

Galaxy Note 8.0'ın dış görünümüyle oldukça şık durduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 8.0 inç boyutunda bir ekrana sahip olan Galaxy Note 8.0, bu ekranını yine beyaz renkli bir çerçeve ile sarıyor. 7,95 mm'lik bir inceliğe sahip olan Galaxy Note 8.0, 345 gram ağırlığıyla da her an yanınızda olacak bir tablet. Galaxy Note 8.0'ın ekranı 1280x800 piksel çözünürlüğünde ve gerçekten harika bir görsellik sunuyor. Ekranın hemen üzerinde 1.3 megapiksellik bir kameranın sahibi olan Galaxy Note 8.0, asıl farkı elbette arka kamerasıyla yaratıyor. Arka kameranın değeri 5 megapiksel. Otomatik odaklamalı arka kameranın fotoğraf kalitesi ise etkileyici. Ayrıca HD video kaydı yapabileceğinizi de belirtelim. Ancak arka kamerada bir flaş göremediğimizi de söylemeliyiz. Galaxy Note 8.0'ın çevresine baktığımızda sol yanında iki kapak altında tasarıma yedirilmiş arabirim görüyoruz. Bunlardan biri microSD kart iken bir diğeri ise SIM kartı girişi. Evet, Galaxy Note 8.0'ı hem bir tablet hem de bir cep telefonu olarak kullanmanız mümkün. Ana ekranında bulunan Rehber ikonuna tıklayarak SIM kartınıza kayıtlı kişileri hemen arayabiliyor ve görüşebiliyorsunuz. Elbette Galaxy Note 8.0'ı kulağınıza dayamak biraz garip duracağı için telefon görüşmelerinizi bir Bluetooth aksesuarla yapmanız yerinde olacaktır.

Galaxy Note 8.0'ın sağ tarafına bakarsak burada metalik çerçeve üzerine konumlandırılmış güç butonu ile ses seviyesi tuşlarını görüyoruz. Cihazın üst tarafında bir kulaklık yuvası ve alt tarafında da şarj birimi bulunuyor. Galaxy Note 8.0'ın sağ köşesinde ise bir yuva içinde S-Pen bizi bekliyor. Galaxy Note 8.0'a entegre olmasıyla tabletin ayrılmaz parçası olan S-Pen ile rahatlıkla tableti kontrol edebiliyorsunuz. S-Pen'i kullanarak notlarınızı alabiliyor ve dokunarak esnek kullanım imkanı bulamadığınız alanlara daha rahat dokunuşlar yapabiliyorsunuz. Daha önce Samsung Galaxy S4'te de gördüğümüz Air View özelliği S-Pen için de sunulmuş. Böylece kaleminizle ekrana dokunmadan ayrıntılara ve ön izlemelere erişebiliyorsunuz. S-Pen ile daha pek çok özellik sunuluyor ve bu özelliklerle tabletle beraber gelen Flipboard ve Awesome Note gibi uygulamaları kullanırken memnun kalıyorsunuz.

Galaxy Note 8.0, tasarımı ve getirdiği teknolojik özellikleriyle olduğu kadar teknik detaylarıyla da özel bir ürün. Üzerinde dört çekirdekli Exynos bir işlemci bulunduran Galaxy Note 8.0, 1.6 GHz hızında çalışıyor ve bu hızını 2 GB kapasitesinde bir bellekle destekliyor. Performans konusunda bir hayli iddialı olan Galaxy Note 8.0, uygulama ve oyunlarda en büyük yardımcınız oluyor. 16 GB dahili hafızaya yer verilen tablette elbette bu alanı microSD kart ile 64 GB'a kadar arttırabilmeniz mümkün. Kablolu bağlantılarının yanında yine kablosuz bağlantılarıyla da öne çıkan Galaxy Note 8.0; DLNA, MHL, 3G ve Bluetooth 4.0 gibi ihtiyaç duyulan tüm bağlantıları içeriyor.

Özetle

İnci beyaz renkli tasarımı ve kompakt boyutlarıyla hemen herkes tarafından beğenilecek olan Galaxy Note 8.0, dört çekirdekli işlemci ve 2 GB'lık belleğiyle performans anlamında da iyi işler çıkartıyor. S-Pen ve diğer özellikleriyle de dikkat çekici olan Galaxy Note 8.0, mutlaka yakından incelenmeli.

Alternatifleri

Daha önceki Samsung modellerinde olduğu gibi yine Galaxy Note 8.0'da da plastik bir malzemeyle karşılaşıyoruz. Bu malzeme bazı kullanıcılar tarafından beğenilse bile bazıları tarafından kabullenilemiyor. Plastik gövdeyi tercih etmeyen kullanıcılar farklı modelleri inceleyebilirler.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Note 8.0
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
94
İşletim SistemiAndroid 4.1.2
İşlemciExynos
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTFT LCD
Ekran Boyutu8.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciMali-400MP
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera1.3 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Var
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi4600 mAH
Pil Ömrü8 saat
Boyutlar135.9 x 210.8 x 7.95 mm
Ağırlık345 gr.
Okuyucu Yorumları