Microsoft Surface 2 testte!

Yeni Surface 2'yi, daha Türkiye'ye gelmeden, tüm detaylarıyla test ettik! İşte raporumuz...

ÖZEL: Surface 2 testte!

Microsoft'un yeni Surface 2 tableti, Nvidia'nın Tegra 4 SoC'sine (çip üzerinde sistem) sahip. ARM Cortex-A15 mimarisini temel alan dört çekirdekli mobil işlemci, 1.7GHz saat hızında çalışıyor.

Tegra 4, dört çekirdekli işlemcinin yanında 72 shader birimine sahip bir GPU'yu üzerinde barındırıyor. Bu nedenle Tegra 4, taşınabilir cihazlar için piyasadaki en iyi çipsetlerden bir tanesi.

Surface 2'nin sunduğu 32GB'lık depolama alanını bir microSD kartıyla genişletebilmeniz mümkün. Microsoft, RAM konusunda da elini açık tutmuş ve 2GB'lık RAM'i Surface 2'ye eklemiş. Tablet üzerindeki USB portu sayesinde Surface 2'nize bir harici disk bağlayabiliyor, dilerseniz bu diski bir genişleme diski olarak kullanabiliyorsunuz. Android'in aksine Windows RT, NTFS dosya sistemi için doğal destek sunuyor. Bu sayede FAT32'nin 4GB'tan büyük dosyalara koyduğu engeli aşmış oluyorsunuz.

Taşınabilirlik ve kullanım

Taşınabilirlik ve kullanım

Taşınabilirliği çok iyi

Surface 2'nin yanınızda taşımak için her yönden harika bir cihaz olduğunu söylemeliyiz. Ölçümlerimize göre 9 saat 43 dakika ile gayet iyi bir pil ömrüne sahip tablet, tek şarjla 8 saat 2 dakika boyunca video izlemenize izin veriyor. Ancak pili Microsoft'un özel şarj cihazıyla şarj etmeniz gerekiyor; Surface 2'nin üzerinde herhangi bir microUSB portu bulunmuyor.

Cihazın ölçüleri 27.5 x 17.3 x 0.9 cm olsa da 647 gram ile diğer 10 inç'lik modellerin çoğundan hafif.

Kullanım: Hızlı ve akıcı

Windows RT 8.1 ekranları arasında dolaşırken herhangi bir takılma yaşamadık, yaptığımız çoğu işlem akıcı bir biçimde gerçekleşti. Surface 2, Windows RT kullansa da klasik masaüstüne erişebiliyor, dosyalarınıza göz atmak için Windows Gezgini'ni kullanabiliyorsunuz. Ancak Windows RT, x86 programlarını çalıştırmıyor. Yani sadece Windows Store'dan yüklediğiniz uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz, "eski" Exe uzantılı programlarınızı tablette çalıştırmayı unutmanız gerekiyor.

Office 2013 ve Outlook lisansı, Surface 2'nize dahil olarak sunuluyor. Tabletin güçlü donanımı, Office ile yaptığımız testlerde de başarılıydı; herhangi bir takılmayla karşılaşmadık.

Ekran ve donanım

Ekran ve donanım

Ekran: Işığı yansıtan 16:9'luk bir ekran

Microsoft, tabletinde alışılmadık 16:9 oranına sahip bir IPS panel kullanmış. 10.1 inç'lik (16:10) tabletlerin aksine 10.6 inç boyutundaki ekran, testimizde iyi değerler vermeyi başardı. Testlerimizde metre kare başına 341 kandela parlaklık sunan ekran, dama tahtası kontrast testimizde 150:1 kontrast oranı sundu. Işık direkt olarak ekrana vurduğunda ise ekran oldukça yansıtıcı olduğunu gösterdi (mirroring oranı 7:1). Ancak rakiplerin de bu alanda çok daha iyi olmadıklarını biliyoruz.

Donanım: Ortalama

İşlemci ve bellek dışında Surface 2'nin donanım alanında bizi şaşırtan bir yönü olmadı. Wi-Fi üzerinden internete bağlandığınız tableti micro-HDMI portu sayesinde TV'nize bağlayabiliyor, ekrandaki içerikleri büyük ekranda görebiliyorsunuz. Surface 2'nin üzerinde biri arkada, biri önde olmak üzere 2 web kamerası bulunuyor. Öndeki kamerayla Skype'ı kullanarak videolu sohbetler gerçekleştirebiliyor, 3.7 megapiksellik arka kamerayla kalite yönünden fena olmayan fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Sonuç ve alternatif

Sonuç ve alternatif

Sonuç

Microsoft Surface 2, 2 müthiş yenilikle geliyor: Nvidia Tegra 4 işlemci ve yeni Windows RT 8.1 işletim sistemi. Cihaz testimizde taşınabilirlik konusunda da çok iyi olduğunu kanıtladı. Full HD ekranıyla da bizi tatmin eden Surface 2'nin iPad'i yerinden edeceğini söylemek zor, ancak tercihini Windows RT işletim sisteminden yana kullananlar için en iyi seçeneklerden.

Alternatif

Alternatif

Normal programları çalıştıramadığınız Windows RT, şüpheyle yaklaşılan bir işletim sistemi olmaya devam ediyor. 10 inç'lik Asus FHD MemoPad, daha uygun fiyata 1.920x1.200 piksel çözünürlük sunuyor. Intel Atom Z2560 işlemciye ve 2GB RAM'e sahip cihazın pil ömrü biraz daha kısa, ancak Android 4.2.2'nin uygulama mağazasının Windows Store'dan çok daha zengin olduğunu hatırlatalım.

Bir bakışta Microsoft Surface 2

Bir bakışta Microsoft Surface 2
Test sonuçları: Microsoft Surface 2
İşletim sistemi Windows RT 8.1
İşlemci Nvidia Tegra 4 (1.7 GHz)
RAM 2.048 MB
Flaş bellek 32 GB
Kart okuyucu microSD
Kablosuz ağ 802.11n
Bluetooth var
Mobil -
USB portu 1 adet
NFC -
500 MB veri aktarımı 29 sn.
MP3 müzik aktarımı 8 sn.
HDMI Micro HDMI
Ekran: Çapraz 10.6 inç
Ekran: Dokunmatik ekran Kapasitif çoklu dokunmatik
Ekran: Çözünürlük 1,920 x 1,080 piksel (16:9)
Ekran: Parlaklık 341 cd / m²
Ekran: Parlaklık dağıtımı Yüzde 19
Ekran: Dama tahtası kontrast oranı 150: 1
Ekran: Maksimum kontrast oranı 1.417:1
Ekran: Yansıtma kontrast oranı 7:1
Arka kamera: Fotoğraf çözünürlüğü 3.7 megapiksel
Arka kamera: Fotoğraf puanı tatmin edici (3.0)
Arka kamera: Aydınlatma -
Pil: Video oynatma süresi 9:43
Pil: Web'de sörf süresi 8:02
Pil: Şarj süresi 2:21
Pil: micro USB ile şarj -
Pil: Bilgisayardan şarj -
Pil: Enerji -
Güç kaynağı: güç 24 Watt
GPS alıcısı -
Sensörler İvmeölçer, denge çarkı, pusula, ışık sensörü
Cep telefonu -
Kulaklık -
Ses: seviye 1.308 mVp
Ses: THD Yüzde 0.08
Ses: Sinyal yanıtı Yüzde 99
Ses: signal-to-noise oranı (SNR) 90.5 dB
Ses biçimleri MP3, AAC, WMA, WAV
Resim biçimleri JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF
Kullanım: Menü Yüzde 90
Kullanım: Klavye iyi
Kullanım: Web tarayıcısı çok iyi (0.6)
Web sitelerini gösterme çok iyi (1.0)
Uygulama mağazasının sundukları tatmin edici
Ölçüler 27.5 x 17.3 x 0.9 cm
Ağırlık 647 g
Güç kaynağı ağırlığı 119 g
Boştayken gürültü -
Video oynatma sırasında gürültü -
Video oynatma sırasında sıcaklık 32.5 ° C
İnternette dolaşırken sıcaklık 31.6 ° C

Microsoft Surface 2 testte!

Okuyucu Yorumları