TEST: Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung'un yeni tablet bombası Galaxy Note 10.1'i, daha piyasaya çıkmadan test ettik!

TEST Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung'un Galaxy Note 10.1 hakkındaki bütün teknik detayları açıklamasından kısa bir süre sonra cihazı deneme imkanı bulduk. İşte Samsung'un yeni tableti...

Resimlerle Galaxy Tab 10.1 incelemesi... Tıklayın...

Donanım ve yazılım değişiklikleri

Samsung, Mobile World Congress'de iki çekirdekli bir işlemci kullanılacağını açıklamıştı ama incelememizde dört çekirdekli ve 1,4 GHz hızında bir işlemci kullanıldığını görmek hoş bir sürpriz oldu. Android 4.0 yüklü cihazın 2 GByte RAM belleği var.

Tabletin kameraları da MWC'de açıklanandan daha iyi. LED flaşlı arka kameranın çözünürlüğü 3 yerine 5 megapiksel. Ön cephedeki kamerada ise değişiklik yok: Çözünürlük 2 megapiksel.

Ekran 10,1 inç ve 1.280 x 800 piksel çözünürlüğe sahip. Tabletin ­pili 7.000 mAh gücünde.

Etkileyici özellikler, kolay kullanım

Etkileyici özellikler, kolay kullanım

Yeni tablet fabrika çıkışı Android 4.0, yani Ice Cream Sandwich yüklü olarak geliyor. İşletim sisteminin üzerinde Samsung'un kullanıcı arayüzü TouchWiz kurulu. Bu arayüz diğer tabletlerde kolay rastlanmayan pek çok etkileyici özelliği bünyesinde barındırıyor: Çoklu ekran özelliği sayesinde ekranı bölebilir ve mesela bir tarafta tarayıcınızı, öbür tarafta bir belgeyi açabilirsiniz.

Galaxy S3'te olduğu gibi bu tablet de resim içinde resim özelliğini destekliyor. Böylece bir yandan video seyredip bir yandan nette gezinebiliyorsunuz.

Galaxy Note 10.1'in en büyük yeniliği S-Pen. Cihaz, S-Note gibi uygulamalar sayesinde el yazınızı tanıyabiliyor. Kalem için tabletin sağ alt köşesinde bir yuva var. Note 10.1 kalemden sonuna kadar yararlanan pek çok uygulama ile birlikte geliyor. Örneğin geometri çizimleri ve matematik formüllerini kalemle yazıp cihaza tanıtabiliyor ve önceden yüklü olan Polaris Office'e taşıyabiliyorsunuz.

Tablette Photoshop da var ve kalem sayesinde bu uygulamayı da çok rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Samsung'un Hub olarak adlandırdığı uygulama mağazalarında başka yazılımlar da mevcut.

Android 4 sayesinde kesintisiz kullanım

Android 4 sayesinde kesintisiz kullanım

İlk denemelerimizde bütün uygulamalar son derece akıcı bir şekilde çalıştı. Resim içinde resim özelliğini kullanırken bile takılma görmedik. HD çözünürlüğündeki filmleri, son derece kaliteli olan ekranda kesintisiz bir şekilde oynatabildik.

Ekran demişken, Note 10.1'in ekranında da yansıma sorunu var ancak bu, iPad ve benzerlerindekinden daha az. Görüş açısı ve renklerin gerçeğe yakın olması da hoşumuza giden özellikler arasında. Resim ve metinler oldukça net. Kısacası, ekran kalitesi iPad 3'teki kadar iyi.

Bunların yanında Samsung son derece cömert bir paket sunuyor. S3'te olduğu gibi yeni Note tablet satın aldığınızda hediye olarak Dropbox'ta 50 GB'lık saklama alanına sahip oluyorsunuz.

Yeni tabletin işçiliği de kusursuz. Arka yüzü plastik ama çok kaliteli. Cihaz ele çok iyi oturuyor ve yeterince hafif: Sadece 600 gram...

Modeller, Fiyat ve Sonuç

Modeller, Fiyat ve Sonuç

Galaxy Note 10.1 iki farklı modelde piyasaya çıkıyor: Avrupa'da 16 GB dahili belleğe sahip 3G sürümü 690 Euro, kablosuz ağ destekli sürümü ise 599 Euro'ya satılacak. Diğer bir deyişle iki model de beklenen fiyatın, yani 500 Euro'nun üzerinde.

Sonuç

Galaxy Note 10.1 sıradan bir 10,1 inçlik tablet değil. Samsung'un TouchWiz arayüzü çok başarılı özelliklere sahip ve kalem desteği özellikle tableti profesyonel olarak kullanacaklar için büyük bir avantaj sağlıyor. Kalem sayesinde metin ve notları elyazınızla son derece hızlı bir şekilde girebiliyor ve normal metin dosyası halinde kaydedebiliyorsunuz.

Cihazın performansı da çok etkileyici: Galaxy Tab 2'deki takılmalardan bu tablette eser yok. Fiyat ilk bakışta yüksek gibi görünse de tabletin yanında gelen yazılımlar düşünüldüğünde o kadar da abartılı değil.

Resimlerle Galaxy Tab 10.1 incelemesi... Tıklayın...

Okuyucu Yorumları