TikTok efekt uygulamaları nelerdir? En çok kullanılan efekt uygulamaları

TikTok efekt uygulamaları nelerdir? TikTok uygulamasının sunduğu efektlerin haricinde kullanılan bu uygulamalar oldukça çeşitlidir. Fakat en çok kullanılan birkaç tane TikTok efekt uygulaması bulunur. Siz de bu efekt uygulamasını kullanarak videolarınızı dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz.

TikTok efekt uygulamaları nelerdir? sorusu, videolarını renklendirmek isteyen binlerce TikTok kullanıcısı tarafından merak ediliyor. ByteDance tarafından Musical.ly bazında oluşturulan Tiktok, son dönemlerin en popüler uygulamalarından biridir. Birçok farklı ülkede oldukça geniş bir kullanıcı yelpazesine hitap eden TikTok uygulaması ile 1 dakikalık kısa videolar çekilirken aynı zamanda canlı yayınlar açılır ve bu canlı yayınlar binlerce kişi tarafından takip edilir.

TikTok uygulaması ile oluşturulan kısa videolar, kısa video paylaşma akımının devam etmesini sağlamıştır. TikTok kullanıcıları tarafından oluşturulan kısa videolar, çeşitli amaçlar doğrultusunda paylaşılır. Kimi TikTok kullanıcıları bu videoları eğlenmek amacı ile oluştururken kimi TikTok kullanıcıları ise popüler olma amacı ile paylaşır. Dudak senkronizasyonlarının, dansların ve mimiklerin yoğun olarak yer aldığı TikTok videolarını farklı sosyal medya uygulamalarında paylaşabilir, popüler olmak için ilk adımınızı atabilirsiniz. TikTok kullanıcıları, çektiği kısa videoları çeşitli efekt uygulamalarından yararlanarak çok daha dikkat çekici bir hale getirir. TikTok uygulamasının sunduğu efektlerin haricinde kullanılan bu uygulamalar oldukça çeşitlidir. Fakat en çok kullanılan birkaç tane TikTok efekt uygulaması bulunur. Siz de bu efekt uygulamasını kullanarak videolarınızı dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz. 


En Çok Kullanılan TikTok Efekt Uygulamaları 

En çok kullanılan TikTok efekt uygulamaları sırasıyla şu şekilde;

  • BeeCut
  • Videoshop
  • Magisto
  • VideoShow

Dikkat çekici bir TikTok videosu oluşturmak için ihtiyacınız olan özellikleri sunan TikTok efekt uygulamalarından birisi BeeCut’tır. Basit bir arayüze sahip olan BeeCut uygulaması, kapsamlı video düzenleme fonksiyonlarını bünyesinde barındırır. Bünyesinde barındırdığı video düzenleme etiketleri sayesinde videolarınızın oldukça iyi bir hale gelmesini sağlayan BeeCut, geçiş, filtre, metin ekleme gibi birçok farklı fonksiyona sahiptir.

BeeCut, farklı ekran oranlarını desteklemesi ile de dikkat çeker. BeeCut ile 9:16, 16:9, 1:1 ya da 3:4 gibi farklı ekran oranlarını destekleyen videolarınızı oluşturabilir, bu videoları farklı uygulamalarda kolaylıkla paylaşabilirsiniz. BeeCut uygulamasını kullanabilmek için App Store ya da Google Play Store’dan faydalanabilirsiniz. BeeCut’ı yükledikten sonra ‘Video Düzelt’ seçeneğine dokunarak düzenlemek istediğiniz TikTok videosunu seçebilirsiniz. Ardından sonraki adıma dokunarak ekran boyutunu ayarlayabilir, filtre/geçiş ekleyebilir, kırpma, bölme, düzeltme ya da döndürme gibi çeşitli özelliklerden faydalanmaya başlayabilirsiniz. 

En çok kullanılan TikTok efekt uygulamalarından bir diğeri ise Videoshop uygulamasıdır. Videoshop uygulamasını kullanarak videolarınızı kişiselleştirebilirsiniz. TikTok videolarınızı yavaş çekime ayarlayabilir, videolarınıza animasyonlu başlıklar, geçiş, filtre, ses efekti ekleyebilirsiniz. Apple cihazlar için uyarlanan bu uygulama, yalnızca App Store’dan indirilebilir.

Videoshop uygulamasını kullanmaya başlamak için uygulamayı indirmeli ve giriş ekranında yer alan ‘Klip Aktar’ seçeneğine dokunmalısınız. Düzenlemek istediğiniz TikTok videosunu seçtikten sonra ilgili adımları takip edebilirsiniz. Video düzenleme işlemini tamamladıktan sonra ‘Sonraki’ye dokunmalı, ve sırası ile ‘Paylaş’, ‘Galeriye Kaydet’ adımlarını takip etmelisiniz. 

BeeCut ve Videoshop uygulamalarının yanı sıra Magisto uygulaması da TikTok kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen efekt uygulamalarından birisidir. Video düzenlemenin yanı sıra video oluşturma imkanı da veren Magisto uygulaması, videolara kolay bir şekilde efekt, müzik ve başlık eklemek için oldukça idealdir. Galeriden ve Google Drive’dan da video ekleme imkanı sunan bu uygulama, premium gibi çeşitli versiyonlara da sahiptir. Magisto uygulamasını misafir olarak deneyimleyebilir, video düzenleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilen TikTok efekt uygulamalarından biri ise VideoShow uygulamasıdır. VideoShow, 50’nin üzerinde hazır tema, arka plan müzik parçaları, çeşitli font stilleri barındıran bir uygulamadır. İnternet üzerinde oldukça kolay bulunabilen ve kolay bir kullanım sağlayan bir diğer TikTok efekt uygulaması ise VivaVideo uygulamasıdır. TikTok videolarınıza sıra dışı bir görünüm katan bu uygulamalardan siz de faydalanabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum