TikTok’ta engel kaldırma ve engelleme nasıl yapılır?

Tiktok'ta engel kaldırma nasıl yapılır? Uygulamanın sağladığı imkanlardan biri olan kullanıcı engelleme ve engel kaldırma işlemleri, oldukça kolay bir şekilde yapılabilyor. Siz de engellediğiniz bir kullanıcıdan engel kaldırma yapmak istiyorsanız, bu adımları uygulamanız yeterli...

TikTok’ta engel kaldırma ve engelleme nasıl yapılır?

Tiktok'ta engel kaldırma nasıl yapılır? ya da engelleme işlemi nasıl yapılır? konusunda detayları paylaşıyoruz. Sosyal medyaya damga vuran ve gün geçtikçe popülerliğini daha da artıran TikTok uygulaması, 155 ülkede yaklaşık olarak 1 milyon kullanıcı tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Musical.ly uygulaması kapsamında gerçekleştirilen TikTok, 2016 yılında Byte Dance tarafından kullanıcıların erişimine sunulmuştur.

Kullanıcıların keyifli vakitler geçirmesine olanak sağlayan TikTok uygulaması ile kısa videolar paylaşabilir, paylaşmak istediğiniz videolara çeşitli müzikler ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda çektiğiniz videolara farklı efektler ekleyerek videolarınızın çok daha etkileyici bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Kullanıcılarına kısa videolar çekme imkanının yanı sıra canlı yayın açma ve canlı yayın izleme imkanı da sunan TikTok uygulamasından farklı kullanıcıları takip edebilir, takip ettiğiniz kullanıcıların gönderilerine yorum yapabilirsiniz.

TikTok uygulamasında var olan yorum yapma ve mesaj atma imkanları, bazı zamanlar birtakım olumsuz durumları beraberinde getirebilir. Siber zorbalık amacı ile TikTok uygulamasına kayıt olan ya da rahatsız edici içeriklere sahip olan mesajlar atan kullanıcılar, farklı problemlere sebep olabilir. Bu noktada TikTok uygulaması, rahatsız edici hareketlerde bulunan kullanıcıları engelleme imkanı sunar. Siz de TikTok uygulaması içerisinde rahatsız olduğunuz kullanıcıları engelleyebilir, gönderilerinize yorum yapmasını ya da size mesaj atmasını engelleyebilirsiniz. Engelleme işlemini gerçekleştirerek bu kullanıcıların açtığınız canlı yayınlara katılmasını da önleyebilir, güvenli bir TikTok deneyimi yaşayabilirsiniz.

TikTok'ta Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

TikTok kullanıcı engelleme işleminin yanı sıra engellediğiniz kullanıcıların engelini kaldırma işlemini de oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

  • TikTok engel kaldırma işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle TikTok engel listesine gelmelisiniz.
    Engel listesini görmek için TikTok profilinize girebilir, profilinizin sağ üst köşesinde yer alan ‘üç nokta’ simgesine dokunabilirsiniz.
  • Ardından gizlilik ayarlarına girerek engel listesine ulaşabilirsiniz. Engel listesinde geçmiş zamanlardan bu zamana kadar engellediğiniz TikTok kullanıcılarının ismi görünür. Dolayısıyla kullanıcı engeli kaldırmak için engel listesinden faydalanmanız gerekir.
  • TikTok kullanıcı engelini kaldırmak için engel listesinde yer alan kullanıcı adına gidebilir, kullanıcı adının solunda yer alan ‘Engeli Kaldır’ seçeneğine dokunabilirsiniz.
  • Bu işlemi bir ya da birden fazla kullanıcı için gerçekleştirebilir, tercihleriniz doğrultusunda bahsedilen işlemleri tekrarlayabilirsiniz.

TikTok'ta Engelleme Nasıl Yapılır?

TikTok’ta bir kullanıcıyı engellemek için takip etmeniz gereken adımlar mevcuttur. Bahsedilecek olan adımları takip ederek bir ya da birden fazla kullanıcıyı engelleme imkanına sahip olabilirsiniz.

  • Kullanıcı engelleme işlemine başlamak için cep telefonunuzdan TikTok uygulamasına girebilir, arama kutusundan faydalanarak engellemek istediğiniz kullanıcının profiline girebilirsiniz.
  • Engellemek istediğiniz TikTok kullanıcısının profiline girdikten sonra profil sayfasının sağ üst kısmında yer alan ‘üç dikey nokta’ simgesine dokunmalısınız.
  • Ardından açılan pencere üzerinden ‘Engelle’ seçeneğine dokunarak ilgili kullanıcıyı engelleyebilirsiniz.

TikTok’ta Toplu Olarak Engelleme İşlemi Nasıl Yapılır?

TikTok uygulamasının kullanıcılara sunduğu bir diğer avantaj ise toplu olarak engelleme işlemidir. TikTok kullanırken tek seferde birçok kullanıcıyı engelleyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için izlemeniz gereken bazı adımlar vardır.

  • TikTok’ta insanları toplu olarak engelleme işlemini gerçekleştirebilmek için bir yoruma uzun bir şekilde basmalı ve seçenekler penceresi açmalısınız. Sol üst köşedeki kalem simgesine dokunarak da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra ‘Birden Fazla Yorumu Yönet’ seçeneğine dokunmalı ve yorum yapan hesapları seçmelisiniz.
  • Bu noktada en fazla 100 adet hesabı engelleyebileceğinizi bilmelisiniz.
  • Engellemek istediğiniz hesapların yaptığı yorumları seçtikten sonra ‘Daha Fazla’ seçeneğine dokunmalısınız.
  • Ardından ‘Hesapları Engelle’ seçeneğine dokunabilir, toplu olarak engelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Toplu olarak engellediğiniz hesapların engelini kaldırmak için de profilinizde yer alan engellenenler listesine gidebilir, engelini kaldırmak istediğiniz kullanıcıları seçebilirsiniz.