TikTok’ta canlı yayın nasıl açılır? TikTok'ta yayın açma ve yayın izleme adımları

TikTok'ta canlı yayın nasıl açılır? sorusu, binlerce TikTok kullanıcısı tarafından merak edilen konulardan biri. Yeni bir TikTok kullanıcısı iseniz ve canlı yayın açmak istiyorsanız, birkaç basit adımda nasıl açılacağını anlattık. İşte TikTok'ta canlı yayın açma ve canlı yayın izleme detayları...

TikTok’ta canlı yayın nasıl açılır? TikTok'ta yayın açma ve yayın izleme adımları

Kısa video paylaşma akımı, teknolojinin getirisi olan en popüler akımlardan birisidir. Birkaç yıl öncesine kadar Vine gibi uygulamalar vasıtasıyla gerçekleştirilen video paylaşma akımı, TikTok uygulaması ile beraber oldukça popüler hale gelmiştir.

Tiktok, yaklaşık 155 ülkede bir milyona yakın kullanıcıya hitap eden bir video paylaşma uygulamasıdır. 2016’da Byte Dance tarafından piyasaya sunulan TikTok, Musical.ly bazında yaratılmıştır. TikTok kullanıcıları tarafından paylaşılan eğlendirici, düşündürücü ve öğretici milyonlarca kısa video, diğer sosyal mecralarda da sıklıkla izlenir.

TikTok kullanıcıları, kısa video çekmenin yanı sıra TikTok uygulamasının canlı yayın açma özelliğine de oldukça ilgi gösterir. Açtığı canlı yayınlar ile birçok farklı kullanıcıya ulaşan TikTok kullanıcıları, canlı yayınlar vasıtası ile farklı miktarlarda gelir elde eder.

TikTok’ta canlı yayın açabilir ve farklı kullanıcıların açtığı canlı yayınları izleyebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirmek oldukça kolaydır.

TikTok'ta Canlı Yayın Nasıl Açılır?

tiktok canlı yayın
  • TikTok’ta canlı yayın açmak için öncelikle telefonunuzda bulunan TikTok uygulamasına girmelisiniz.

  • TikTok uygulamasına girdikten sonra ekranın alt kısmında yer alan ‘+’ simgesine dokunmalı ve kamera seçeneğinin yanında yer alan ‘Canlı’ düğmesine dokunmalısınız.

  • Bu noktada canlı yayın açmak için bir adet resim ve başlık seçmeniz gerekir.

  • Resim ve başlık seçme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ‘Canlı Yayına Geç’ seçeneğine dokunabilirsiniz.

  • Son adım olarak ekranda bulunan üç noktaya dokunabilir; canlı yayında kamera çevirme, efekt ekleme, yorum filtreleme ve moderatör ekleme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bahsedilen işlemleri eksiksiz bir şekilde gerçekleştirerek TikTok’ta canlı yayın açabilir, birçok farklı kullanıcıya ulaşabilirsiniz.

TikTok’ta Yayın Açmanın Şartları Nelerdir?

Canlı yayın açmak isteyen kullanıcılardan belirli özelliklere sahip olması bekleniyor. Sistem, bu şartları taşımayanların yayın almasına olanak tanımıyor. Yaş kriteri ise bu şartların başında yer alıyor. 16 yaşından küçük kullanıcılar, uygulamayı kullanabiliyor olsa da canlı yayın açma hakkına sahip olamıyor. Canlı yayınlarda hediye alıp gönderebilmek için ise 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Yaş şartını sağlayan ve herhangi bir erişim engeli olmayan kullanıcıların hesabını herkese açık hale getirmesi gerekiyor.

TikTok hesabından canlı yayın açma şansına sahip olmak için sunulan bir kriter ise takipçi sayısı oluyor. Belirli bir takipçi sayısının altındaki profil sahipleri diğer kullanıcılar tarafından açılan canlı yayınları izleyebiliyor ancak kendileri açamıyor. Tüm bunlara ek olarak açılan canlı yayınların topluluk kurallarına aykırı olmaması, suç unsuru içermemesi, şiddet ve nefret söylemi barındırmaması gerekiyor. İlgili kriterler sağlanıyorsa ve internet bağlantısı yeterliyse canlı yayın açılabiliyor. Bazı kullanıcılar canlı yayın üzerinden belirli bir miktar gelir de elde edebiliyor.

TikTok'ta Nasıl İçerikler Üretilir?

15 saniyelik kısa videoların paylaşılması amacıyla kurulan TikTok uygulamasında pek çok türde içerik bulunuyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden para da kazanabildiği için aktif olarak içerik üretiyor. Bu nedenle her kullanıcı kendine özgü içerikler üreterek uygulamada ön plana çıkmak istiyor. Takipçi sayısını artırmayı hedefleyen kullanıcılar, yeni fikirleri üzerinde araştırma yapıyor.

TikTok’ta birçok ses ve görüntü efekti bulunuyor. Bunları kullanarak yaratıcı içerikler üretmek mümkün oluyor. Kullanıcılar, diğer videolarla düet yapabiliyor. Herkesin yeteneğine göre içerik ürettiği bu platformda başarılı olanların takipçi sayısı hızla yükseliyor. Şarkı söylemek, tanıdıklara şaka yapmak, videolara dublaj yapmak, oyun videoları çekip yorumlamak ve dans etmek; platformda en çok üretilen içerik konuları arasında yer alıyor.

TikTok'ta Canlı Yayın Nasıl İzlenir?

TikTok’ta canlı yayın açmanın yanı sıra TikTok canlı yayınlarının nasıl izlenebileceği de TikTok kullanıcıları tarafından merak edilen konulardan birisidir. Oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilen birtakım adımları takip ederek siz de TikTok canlı yayınlarına katılabilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

  • TikTok’ta canlı yayın izlemek için öncelikle TikTok sayfasına gelmelisiniz.

  • Ardından canlı yayın yapan kullanıcının profiline gelmeli, profil resminin etrafını sarmalayan ‘LIVE’ yazılı pembe halkaya dokunmalısınız.

  • Live yazılı pembe halkaya dokunduğunuz andan itibaren ilgili kullanıcının TikTok canlı yayınını izlemeye başlayabilirsiniz.

TikTok’ta Kimler Canlı Yayın Açabilir?

Sosyal medyaya damga vuran uygulamalardan biri olan Tiktok’ta canlı yayın açmak isteyen kullanıcıların birtakım şartları yerine getiriyor olması gereklidir. Eğer siz de Tiktok’ta canlı yayın açmak istiyorsanız bahsedilecek olan şartları sağlıyor olup olmadığınıza dikkat etmelisiniz.

TikTok’ta canlı yayın açmak isteyen kullanıcıların TikTok hesaplarının birtakım gereksinimleri karşılıyor olması önem arz eder. TikTok’ta video açmak için gereken ilk şartlardan biri; hizmet şartları kapsamındaki yaş sınırına uygun olmaktır. Bu noktada Tiktok’ta canlı yayın açmak isteyen kullanıcıların 16 yaş ve üstü olması önemlidir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da canlı yayınlarda hediye gönderme ve alma işlemleridir. Eğer siz de açtığınız canlı yayınlarda hediye almak ya da katıldığınız canlı yayınlarda hediye göndermek istiyorsanız 18 yaş üzeri olmanız gerekir.

TikTok’ta canlı yayın açmak için gerekli olan son şart ise takipçi sayısını karşılamaktır. Bu bağlamda incelendiğinde; TikTok’ta canlı yayın açabilmeniz için hesabınızın en az bin takipçiye sahip olması gerektiği şartı öne çıkar.

TikTok Hesabı Olmadan Canlı Yayın İzlenebilir Mi?

TikTok hesabı açmadan kullanıcıların paylaştığı videoları izleyebilir, profillerini inceleyebilir ve kullanıcı araması yapabilirsiniz. Fakat TikTok canlı yayınlarını izlemek için TikTok uygulamasına kayıt olmanız gerekir.

Aynı şekilde TikTok kullanıcılarına takip isteği göndermek, videoları beğenmek ve yorum yapmak için de TikTok’a kayıt olmanız önem arz eder.