TikTok şarkı isimleri nelerdir? TikTok şarkıları nasıl bulunur?

TikTok şarkı isimleri arıyorsanız, en popüler şarkı isimlerini listeledik. Ayrıca, TikTok şarkılarını bulmak için izlenebilecek adımları da anlattık. Siz de etkileyici TikTok videoları çekmek istiyor ve sık kullanılan şarkılardan seçmek istiyorsanız, işte adım adım yapmanız gerekenler...

TikTok şarkı isimleri nelerdir? TikTok şarkıları nasıl bulunur?

Teknolojinin gün geçtikçe daha çok gelişmesi ve popüler hale gelmesi, birtakım uygulamaların insanlar tarafından sıklıkla kullanılmasını sağlar. Birçok farklı ülkede popüler olan ve sevilerek kullanılan uygulamalardan biri olan TikTok, keyifli vakitler geçirmek isteyen kullanıcıların vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Kısa video paylaşma akımı ile geniş kitlelere yayılan TikTok uygulaması, canlı yayın açma, canlı yayın izleme ve hediye yollama gibi çeşitli imkanlar sunar. TikTok uygulamasının sunduğu bu imkanlardan yararlanan TikTok kullanıcıları, kısa video paylaşma imkanından da sıklıkla yararlanır. Belirli bir süreyi kapsayan videolarda farklı figürler sergileyen ve sergiledikleri bu figürleri çeşitli efektlerle süsleyen TikTok kullanıcıları, aynı zamanda bu videolara çeşitli şarkılar koyar.

TikTok videolarında yer alan şarkılar, bu videoların daha fazla izlenmesini sağlar. Aynı zamanda kullanıcılara da keyifli vakitler geçirme imkanı sunan TikTok şarkıları, diğer sosyal medya uygulamalarında da sevilerek dinlenir.

TikTok uygulamasında kullanılan şarkılar, oldukça geniş bir yelpazeyi kapsar ve farklı ülkelerde bulunan sanatçıların müziklerinden oluşur. Türkçe müzikler başta olmak üzere İngilizce, Almanca, Rusça gibi birçok farklı TikTok şarkısı bulabilir, bu şarkıları videolarınızda kullanabilirsiniz.

TikTok Şarkı İsimleri Nelerdir?

tiktok

TikTok şarkıları, TikTok’ta kullanıldığı dönemde oldukça popüler hale gelir. Neredeyse tüm dünyada viral olan bu şarkılar, dönemlerine göre yılın en çok dinlenilen TikTok şarkıları listesine girebilir. Ağırlıklı olarak hareketli pop müziklerinden oluşan TikTok şarkıları oldukça çeşitlidir. Fakat bu şarkılar arasında en çok dinlenilenler belirli istatistik işlemler sonucunda belirlenmiştir. Örneğin, 2021 yılında en çok dinlenilen TikTok şarkıları olarak; Masked Wolf-Astronaout In The Ocean, Maneskin- Beggin, Popp Hunna- Adderall, ElyOtto- SugarCrash, The Kid Laroi Justin Bieber- Stay, Oliver Tree-Life Goes On, Erica Banks- Buss It, YungManny- Clap For Em, Megan Thee Stallion- Cognac Quenn, Cardi B-Up olarak belirlenmiştir.

TikTok Şarkıları Nasıl Bulunur?

TikTok kullanıcılarının merak ettiği konulardan birisi de Tiktok uygulaması ile çekilen videolara eklenecek olan şarkıların nasıl bulunduğudur. Eğer siz de TikTok videosuna şarkı eklemek istiyorsanız bazı adımları takip ederek bu işlemi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Dans, dublaj gibi çeşitli amaçlar üzerine çekilen TikTok videolarına ekleyeceğiniz müziği bulmak için öncelikle TikTok uygulamasını telefonunuza indirmeli ve uygulamaya kayıt olmalısınız. Kayıt olma işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, TikTok’ta şarkı bulmaya başlayabilirsiniz.

İzlediğiniz TikTok videosundaki şarkıyı bulmak için aynı şarkının kullanıldığı diğer TikTok videolarına göz atabilirsiniz. Aynı zamanda şarkı ile ilgili hashtag’leri de inceleyebilirsiniz.

Aradığınız şarkıyı kullanan TikTok videolarına ulaşmak için videonun sağ alt kısmına konumlandırılan ilgili logoya dokunabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz andan itibaren aradığınız şarkı ile çekilmiş diğer TikTok videoları direkt olarak listelenir.

TikTok’ta şarkı bulmak için izlemeniz gereken bir diğer yol ise, video oluşturmaktır. Video oluşturarak şarkı bulma işlemini gerçekleştirmek için ekranın ortasının alt kısmında yer alan ‘+’ seçeneğine dokunabilirsiniz. İlgili seçeneğe dokunduktan sonra üst kısımda yer alan ses adlı seçeneğe dokunmalısınız. Bu noktada karşınıza TikTok tarafından belirlenmiş olan şarkılar ortaya çıkar. Bu şarkılar, çeşitli kategorilere ayrılmıştır. Karşınıza çıkan TikTok şarkılarını inceleyerek aradığınız şarkıyı bulabilirsiniz. Aradığınız şarkıyı bulduktan sonra videolarınızı oluşturabilir, ilgili şarkıyı istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Videonuzun popüler olmasını istiyorsanız, videonuzu hashtag’leyebilirsiniz. Aynı zamanda videonuzu çeşitli sosyal medya platformlarında da paylaşarak videonuzun popüler bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. TikTok kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen TikTok şarkılarına ulaşmak için siz de TikTok uygulamasını indirebilir, geniş şarkı yelpazesini inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz.