TikTok hesap gizleme nasıl yapılır? Avantajları nelerdir?

TikTok hesap gizleme adımlarını ve sağladığı avantajları anlattık. Siz de TikTok hesabınızı gizlemek istiyorsanız, bu adımları takip ederek hesabınızı gizli hale getirebilirsiniz. İşte detaylar...

TikTok hesap gizleme nasıl yapılır? Avantajları nelerdir?

2016 yılına Byte Dance tarafından geliştirilen TikTok uygulaması, Musical.ly kapsamına geliştirilmiştir. Yaklaşık olarak 155 ülkedeki 1 milyon kullanıcıya hitap eden TikTok, keyifli vakitler geçirmek isteyen kullanıcıların vazgeçilmezi haline gelmiştir. 60 saniyelik kısa video çekme akımını popüler hale getiren TikTok uygulaması ile çeşitli videolar çekebilir, çektiğinizi videolara farklı efektler uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda videolarınıza farklı müzikler de ekleyerek videolarınızı çok daha dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz.

Video çekme imkanının yanı sıra kullanıcılarına canlı yayın açma imkanı da sunan TikTok, sunduğu canlı yayın imkanı ile kullanıcıların ilgisini üzerine çekmeyi başarmıştır. TikTok vasıtası ile çektiğiniz videolar ve açtığınız canlı yayınlar, diğer TikTok kullanıcıları tarafından görülür. Diğer TikTok kullanıcıları paylaştığınız gönderilere yorum yapabilir, beğenebilir ve paylaşabilir.

Bahsedilen bu unsurlar, hesabını açık modda kullanan kullanıcılar için geçerlidir. Eğer siz de paylaştığınız gönderilerinizin ya da canlı yayınlarınızın yalnızca seçtiğiniz kullanıcılar tarafından görülmesini istiyorsanız TikTok hesabınızı gizleyebilirsiniz.

TikTok hesabınızı gizleyerek hesabınızı özel bir hesap haline getirebilirsiniz. Biyografinizin, beğenilerinizin, videolarınızın, canlı videolarınızın ve takip/takipçi listelerinizin yalnızca onayladığınız kişiler tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz. Hesabınızı gizleyerek diğer kullanıcıların videolarınız ile düet yapmasını, videolarınızı eklemesini ve indirmesini de engelleyebilirsiniz. TikTok hesap gizleme işlemini gerçekleştirebilmek için birtakım adımları izleyebilir, TikTok hesabınızı oldukça kısa bir süre içerisinde gizleyebilirsiniz.

TikTok’ta Hesap Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

tiktok hesap gizleme

TikTok hesabını gizlemek istiyorsanız birtakım adımları takip etmelisiniz.

  • TikTok hesabınızı özel hesap haline getirmek için öncelikle sağ alt kısımda yer alan ‘Profil’ seçeneğine dokunmalısınız.
  • Ardından sağ üstte yer alan üç satırlı simgeye dokunmalı ve ‘Gizlilik’ seçeneğine gitmelisiniz.
  • Bu noktada özel hesabı açık konuma getirebilir, TikTok hesap gizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

TikTok uygulamasının kullanıcılarına sunduğu farklı gizlilik imkanları da bulunur. TikTok’ta yer alan Gizlilik ve Ayarlar kısmına gidebilir, ‘Diğerlerinin Beni Bulmasına İzin Ver’ seçeneğini kapalı konuma getirebilirsiniz.

Bu seçeneği kapalı konuma getirerek diğer kullanıcıların sizi takip etmesi için öneri almasını engelleyebilirsiniz. Yine aynı bölümden videolarınızı kimlerin indirebileceğini, size kimlerin yorum yazabileceğini, kimlerin sizle düet yapabileceğini, kimlerin size tepki verebileceğini belirleyebilirsiniz. Size kimlerin mesaj atabileceğini belirlemek için de yine ‘Gizlilik ve Ayarlar’ kısmından faydalanabilirsiniz.

TikTok’ta Hesap Gizlemenin Avantajları Nelerdir?

Modern dünya ve teknoloji unsurlarının en büyük getirisi hiç şüphesiz sosyal medya uygulamalarıdır. Sosyal medya uygulamaları, genellikle kullanıcıların keyifli vakitler geçirmesini sağlamak amacı ile sunulur. Çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, son dönemlere damga vurmuş olan uygulamalar arasında yerini almayı başarmıştır.

TikTok uygulamasını kullanan kullanıcıların her biri, farklı amaçlar doğrultusunda uygulamayı indirir. Örneğin bazı kullanıcılar popüler olmak amacı ile TikTok uygulaması kullanırken, bazı kullanıcıların ise yalnızca uygulamanın seyrini takip etmek ve keyifli vakitler geçirmek için TikTok uygulamasını kullandığı görülür.

Sosyal medya uygulamaları, bahsedilen ikinci tip kullanıcılar için hesap gizleme imkanı sunar. Eğer sizin de henüz TikTok’ta popüler olma gibi bir amacınız yoksa hesabınızı gizleyebilir, milyonlarca insanın bulunduğu TikTok’ta hesabınızı soyutlayabilirsiniz. Gizli moda aldığınız TikTok hesabınızda yalnızca istediğiniz kişilerin gönderilerinizi görmesini sağlayabilir, çekinmeden canlı yayın açma şansına sahip olabilirsiniz.

Aynı zamanda beğenilerinizin, biyografinizin ve takipçi listenizin de görünmesini engelleyebilir, TikTok’un size özel olmasının tadını çıkarabilirsiniz. Eğer siz de TikTok hesap gizlemenin getirdiği avantajlardan yararlanmak istiyorsanız bahsedilen adımları izleyerek hesabınızı kısa bir süre içerisinde gizleyebilir, boş zamanlarınızın keyifli ve mutlu bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz.