TikTok mesaj atma nasıl yapılır? Özel mesaj ayarları

TikTok mesaj atma nasıl yapılır? sorusu, özel mesaj göndermek isteyen kullanıcılar tarafından merak edilen bir soru. TikTok mesaj ayarları ve detayları anlattık. TikTok'ta özel mesaj nasıl atılır? gelin birlikte inceleyelim.

TikTok mesaj atma nasıl yapılır? Özel mesaj ayarları

TikTok mesaj atma nasıl yapılır? TikTok son dönemlerde öne çıkan sosyal medya platformlarından biridir. Doğrudan mesajlaşma sayesinde TikTok üzerinden başka birine mesaj gönderme şansı da bulunur. Doğrudan mesajlaşma özelliği konusunda kullanıcıların bilmesi gereken birkaç unsur vardır.

TikTok Mesaj Atma Nasıl Yapılır?

tiktok mesaj gönderme

Öncelikle TikTok’ta doğrudan mesaj gönderebilmek için 16 yaş üzeri olan ve kayıtlı hesap sahibi olan kullanıcı olmak gerekir. Ebeveyn olarak aile eşleşmesi modunu kullanıp bu özellipe kısıtlamalar getirmek mümkündür.

Özel videoları direkt mesaj olarak paylaşmak mümkün değildir. Daha sonra genelden özele değiştirilmiş olan videolar da direkt mesaj olarak izlenemez.

Kullanıcı kendisine mesaj gönderebilecek kişi seçimini gizlilik ayarları kısmından değiştirebilir. Hiç kimse olarak ayarlandığında TikTok üzerinden doğrudan mesaj almak mümkün değildir.

TikTok’ta bir kullanıcıya özel mesaj göndermek isteyen kullanıcılar ekranın alt kısmında bulunan gelen kutusu seçeneğine tıklamalıdır. Gelen kutusunun sağ üst köşesinde bulunan uçak simgesine tıklayarak buradan kullanıcının takip ettiği ve onu takip eden birine mesaj göndermek için adına tıklamak gerekir.

Bunun yanı sıra takip ettiğin ama seni takip etmeyen birine mesaj göndermek için ise + simgesine dokunmak gerekir. Daha sonra o kullanıcının adını seçerek mesaj gönderilebilir.

Ayrıca takipleşilen birine doğrudan hesabına girip mesaj seçeneğine dokunarak da doğrudan mesaj göndermek mümkündür. Bu adımları izleyerek TikTok üzerinden rahatlıkla mesajlaşılabilir. Kolayca diğer kullanıcılar ile iletişim kurmak mümkündür.

TikTok İçeriklerini Doğrudan Mesajla Paylaşma

TikTok’ta bulunan videoları doğrudan mesaj özelliği ile diğer kullanıcılar ile paylaşmak mümkündür. Kullanıcı paylaşmak istediği videonun sağ kısmında bulunan ok simgesine tıklayıp şuna gönder seçeneği altında bulunan kişiler arasından istediği kullanıcıyı tercih edebilir.

İle paylaş seçeneği altında bulunan mesaj seçeneğine tıklamak gerekir. Ardından kullanıcı paylaşmak istediği kişinin yanında bulunan daireye tıklayarak şuna gönder butonuna basar. Birden fazla kullanıcı ile paylaşmak mümkündür.

Kullanıcılar tarafından özelleştirilmiş olan videolar paylaşılamaz. Bu da gizliliğin korunması için oldukça önemlidir.

Bir efekti ya da sesi de doğrudan mesaj özelliği ile paylaşmak mümkündür. Öncelikle kullanıcı paylaşmak istediği efekti, sesi veya etiketi seçmelidir. Burada istediği içeriği bulmak için ekranın altında bulunan keşfet kısmından arama yapabilir. Buradan içerik seçildikten sonra sağ üstte bulunan oka dokunarak şuna gönder seçeneğinin altından istenilen kullanıcı seçilir.

İle paylaş seçeneğinin altından mesaj seçeneğine tıklanır ve paylaşmak istenilen kişinin yanındaki daireye dokunup şuna gönder denilir. Paylaşım yapmak için birden fazla kişi seçmek mümkündür. Bu sayede oldukça kolay bir şekilde kullanıcılar kendi aralarında sohbet edebilir ve içerik alışverişi yapabilir.

TikTok’ta Doğrudan Mesaj Görüşmelerini Yönetme

Kullanıcılar TikTok üzerinden doğrudan mesajlaşma için çeşitli özelleştirmeler yapabilir. Silme, susturma gibi seçenekler arasından istediklerini kullanabilirler.

Bir konuşmayı silmek isteyen kullanıcılar ekranın alt kısmında bulunan gelen kutusuna girmelidir. Gelen kutusunun sağ üstünde bulunan uçak simgesine dokunarak IOS kullanan kullanıcılar sola kaydırmalı Android kullanan kullanıcılar ise uzun basmalıdır. Sil seçeneğine tıklayarak konuşma silinebilir.

Bunun yanı sıra sustur seçeneğine dokunarak ise konuşmayı sessize almak mümkündür. Doğrudan mesaj listesinde bulunan kullanıcıların adına tıklayıp sağ üstteki üç noktadan konuşmayı sessize almak da mümkündür.

Sessize almayı değiştirmek için bildirimleri sustur seçeneğinin altında bulunan değiştir simgesine dokunmak gerekir.

Doğrudan mesajda bir kullanıcının uygunsuz davrandığı görülürse şikayet edip TikTok’u bilgilendirmek önemlidir. Ayrıca doğrudan mesaj almak istemediğin kullanıcıları engelleme şansı da bulunur. Bu sayede TikTok kullanıcıları doğrudan mesaj konusunda gizliliklerini ve güvenliklerini kolay bir şekilde yönetebilir.