Disketten Dosya Kopyalamak

Küçük bir çabayla tüm bilgileri bilgisayarınıza aktarın.

Pratik: 12

Bir disketten dosya kopyalamak ya da taşımak aslında oldukça kolaydır. Ancak bunu yaparken hataların oluşmaması için her şeyi sırayla ve doğru bir şekilde yapmak gerekiyor.

1- Disketi disket sürücünüze yerleştirin. Farenin sağ tuşu ile "Başlat" düğmesine tıklayın ve "Araştır" seçeneğini seçin. Açılan Windows Gezgini penceresinin sol kısmından dosyaları kopyalayacağınız klasörü belirleyin. Bizim örneğimizde C: sabit diskin-deki "Belgelerim" klasörü seçilidir. Klasör seçildiğinde sağ tarafta içeriği görülecektir.

2- Dosya kopyalarken, daha sonra karışıklığa yol açmamak için yeni bir klasör yaratmanızı tavsiye ediyoruz. Pencerenin en üstündeki "Dosya" menüsünden "Yeni" seçeneğini tıklayıp "Klasör"ü seçin.

3- Bunu yaptıktan sonra pencerenin sağ tarafında yeni bir klasör belirecek ve üzerinde farklı renkte "Yeni Klasör" yazısını göreceksiniz. Yazı farklı renkle iken klasörün adını değiştirmek islerseniz klavyeniz ile yeni ismini yazın ve "Enler" tuşuna basın. Böylece klasörün adını değiştirmiş oldunuz.

İşleme Devam Edelim

İşleme Devam Edelim

4- Windows Gezgini penceresinin sol tarafından "3,5 Disket" simgesine tıklayın. Pencerenin sağ tarafında disketin içeriği görüntülenecektir. Ardında da kopyalamak istediğiniz dosyaları seçin.

5- Farenin imlecini seçilen dosyaların üzerine gelirin. Sağ tuşa basılı tutarak, seçilmiş olan dosyaları yeni oluşturulan klasöre (Windows Gezgini penceresinin sol kısmında) sürükleyin. Dosyaları taşırken seçili belgelerin de farenin hareketiyle birlikte sürüklendiklerini göreceksiniz. Hedef klasörün üzerine geldiğinizde klasörün rengi değişecektir.

6- Dosyaların içine taşınacağı klasörün rengi değiştiği zaman farenin sağ tuşuna basmayı bırakın. Karşınıza dört farklı seçenekten oluşan minik bir menü çıkacaktır. Bunların arasından "Kopyala"yı seçin. Böylece dosyalar klasöre kopyalanacak.

7- İşlemi tamamlamak için dosyaların arzu ettiğiniz klasöre doğru bir şekilde kopyalanıp kopyalanmadığını görmeniz gerekir. Windows Gezgini penceresinden yeni klasörün üzerine tıklayın ve sağ taraftaki pencereden içeriğine bakın. Dosyalarınız oradaysa sorun yok demektir.

İpucu: Farklı Yöntemler

İPUCU: FARKLI YÖNTEMLER

Dosya kopyalamak için kullanacağınız birden fazla yöntem vardır. Bunların hepsini deneyip size en pratik gelenini tercih etmelisiniz.

Bilgi: Birden Çok Dosya Seçimi

BİLGİ: BİRDEN ÇOK DOSYA SEÇİMİ

Aynı anda birden fazla dosyayı seçmek için her birini tek tek tıklarken "Ctrl" tuşunu basılı tutmalısınız.

Bilgi: Diğer Sürücüler

BİLGİ: DİĞER SÜRÜCÜLER

Windows size CD'ler, diğer klasörler ya da alt klasörler gibi disket dışındaki birimlerden de dosya kopyalama imkanı verir. Bunun disketten tek farkı Windows Gezgini penceresinin sol tarafında kaynak olarak kullanılacağınız satırın değişecek olmasıdır.

Okuyucu Yorumları