Taşınırken arkanızda bir şey bırakmayın

Yeni PC'ye Vista kurarken eski verilerinizi kaybetmek istemiyorsanız sorunsuzca taşınabilirsiniz.

Yeni PC'ye taşınma

Yeni bir PC satın aldınız ve daha önce kullandığınız bilgisayardaki fotoğraf, video, e-posta gibi belgeleri ve ayarlarınızı eski bilgisayarınızdan yenisine aktarmak isliyorsunuz. Ancak bu işlemin hem zaman alıcı hem de can sıkıcı olacağı, önceki tecrübelerinizle sabit. Aklarım sırasında bazı dosya ve klasörleri gözden kaçırma olasılığınız da bir hayli yüksek. Neyse ki Microsoft da bu zorluğun farkına varmış ve yeni işletim sistemiyle birlikte, özellikle amatör kullanıcıları zorlayabilecek bu işlemi olabildiğince kolaylaştırma yoluna gitmiş.

Windows Kolay aklarım sayesinde kullanıcı hesaplarının birini yada tümünü kolaylıkla yeni bilgisayarınıza taşıyabilir, dosya ve klasör seçimlerinizi kişiselleştirebilirsiniz. CHIP, yeni PC'nize taşınmak islediğinizde bu yardımcı araçtan yararlanmanın yollarını açıklıyor.

Yeni bilgisayarınıza sorun yaşamadan taşının

Yeni bilgisayarınıza sorun yaşamadan taşının

WINDOWS KOLAY AKTARIM
Yeni bilgisayarınıza sorun yaşamadan taşının

Home Basic de dâhil tüm Windows sürümlerinde bulunan Kolay Aklarım, sizin için son derece önemli olan bazı verileri XP ya da Vista yüklü bir bilgisayardan Vista yüklü ikinci bir bilgisayara aktarmanıza yardımcı oluyor. Bu veriler arasında kullanıcı hesapları, yazılını ayarları, e-postalar, adres defleri, Windows ve internet ayarlarıyla birlikle fotoğraf, müzik ve resim dosyaları da yer alıyor. Başlat menüsünde Tüm Programlar / Donatılar / Sistem Araçları'ndan Windows Kolay Aktarım'ı başlatmadan Önce tüm etkin uygulamalardan çıkmalısınız. Yeni aktarım başlat'a tıklayarak aktarımın ilk adımını geçtikten sonra, verilerin taşınacağı bilgisayarda olsanız bile eski sistemde Vista kurulu değilse Yeni Bilgisayarım'ı seçerek aktarım için hangi yöntemin kullanılacağını belirleyin.

Taşınmak için CD, DVD, USB disk kullanılabilir

Taşınmak için CD, DVD, USB disk kullanılabilir

ALTERNATİFLER BOL
Taşınmak için CD, DVD, USB disk kullanılabilir

Her iki bilgisayarı birbirine bağlayan uygun bir kolay aklarını kablosuna sahip değilseniz Hayır, diğer seçenekleri göster seçeneğiyle CD, DVD, USB bellek ve harici sabit disk alternatiflerine yönelebilirsiniz. Bir sonraki pencerede önceki bilgisayarınızda Hayır, şimdi yüklemem gerekiyor'u işaretledikten sonra söz konusu yazılımı XP'ye taşımak için bir medya oluşturabilirsiniz. Vista'dan Vista'ya taşınma sırasında ise bu adımı atlayabilirsiniz. Burada USB flash sürücü ve CD gibi standart seçeneklerin yanı sıra harici ya da ağ üzerindeki disklerden birini tercih edebilirsiniz. İlk iki alternatiften birinde karar verip yazılımı kopyaladıktan sonra USB bellek ya da CD'deki yazılımı XP yüklü bilgisayarda çalıştırın ve aklanın için sunulan standart seçeneklerden birinde karar kılabilirsiniz. Çünkü İki bilgisayar birbirine ağ üzerinden bağlı değilse CD, DVD ve diğer çıkarılabilir medya türlerim kullan standart bir kullanıcı için en ideal seçenek.

Size uygun yöntem ve medyayı belirleyin ve Parola oluştur alanını kullanarak dosya aktarımının güvenliğini arttırın. Yanıtlamanız gereken kritik sorulardan biri de tüm hesap, dosya ve ayarları mı yoksa yalnızca içlerinden birini mi kopyalamak islediğiniz. Bu noktada Gelişmiş Seçenekler tercihiyle bazı kişisel klasörleri listeye ekleyebilir ya da ondan çıkarabilirsiniz.

Üçüncü seçeneğin sağladığı en önemli avantaj sağ alt köşeden gerekli disk alanını da görebilmeniz. Taşınacakları özenle seçtikten sonra diskin oluşturulmasını bekleyin. Gerekli alan büyüdüğünde dosyanın birden fazla CD, DVD ya da diske bölünebilmesi büyük bir avantaj.

Bu diskle Vista yüklü her PC'ye taşınabilirsiniz

Bu diskle Vista yüklü her PC'ye taşınabilirsiniz

SON ADIM
Bu diskle Vista yüklü her PC'ye taşınabilirsiniz

Artık son adıma geçerek aktarımı tamamlayabilirsiniz. USB bellek ya da CD'yi taktıktan sonra içerisindeki "IMG00001" dosyasına çift tıkladığınızda Windows Kolay Aktarım yeniden çalıştırılacak ve disk gözden geçirilecek.

Burada eski bilgisayardaki kullanıcıyı işaretleyin ve onu olduğu gibi ya da adını değiştirerek diğer bilgisayara aktarın. İşlem lamam. Arlık eski bilgisayarınızdaki kullanıcı, dosya ve ayarları Vista yüklü yeni sistemde de kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları