Vista'da Learn to Speak English Kurulumu

CHIP DVD ile Mart 2008'de verilen Learn to Speak English 9'u Vista'larına kuramayanlar için...

Learntospeak English

Windows XP altında Learn to Speak English yazılımını kurabilmek için CHIP DVD arabirimindeki ya da dergideki adımları takip etmeniz yeterli. Yazılım normalde Vista işletim sistemi altında da sorunsuz çalışıyor. Ancak birkaç okurumuzdan Vista'da kurulum sırasında bir hata mesajı aldıklarını belirten e-mail'ler aldık. Eğer siz de Vista altında programı kuramadıysanız, ürettiğimiz çözüm için ek bir dosyaya ihtiyacınız var. CHIP DVD içinde var olan kurulum dosyasını Vista için bu özel kurulum dosyası ile değiştirmeniz gerekiyor. Yeni kurulum dosyasını indirmek için lütfen buraya tıklayın. Ardından aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • İlk olarak CHIP DVD'si ana dizininde yer alan Setup klasörünü masaüstünüze sürükleyerek buraya kopyalayın (Bu işlem için toplamda 4.5 GB boş disk alanı gerekir. Kurulumdan sonra Setup klasörünü masaüstünüzden silerek 2 GB'ı geri kazanabilirsiniz).
  • 2) Ardından, yukarıda belirttiğimiz bağlantıya tıklayarak indirdiğiniz ZIP dosyasını çift tıklayarak açın ve içindeki "Learn to Speak English Deluxe 9.msi" dosyasını masaüstünüzde bulunan Setup klasörü içine sürükleyin. Böylece Setup klasöründe varolan aynı isimli dosyayı bu yeni dosyayla değiştirmiş olacaksınız.
  • 3) Setup klasörü içinden Setup.exe'yi çift tıklayarak kuruluma başlayın. CHIP DVD arabiriminde ve aynı zamanda derginin 180. sayfasında anlatıldığı gibi kuruluma devam edin. Dergide bahsedilen, tüm CD'lerin seçildiği ekranda bunlara ek olarak DirectX 9 seçeneğine de tıklayıp, açılan menüde en alttaki kırmızı çarpılı "This feature will not be available" seçeneği seçmeniz yeterli (aşağıdaki resimde olduğu gibi)

<strong>Learn to Speak English:</strong> CHIP Mart 2008 sayısı ile birlikte...

  • Eğer sisteminizde Quicktime kurulu değilse, CHIP DVD kullanıcı ara biriminde bulunan "Basic Kit" bölümünden 7 sürümünü kurabilirsiniz. Böylece program içerisindeki videoları da sorunsuz şekilde izleyebilirsiniz, zira eğer sisteminizde Quicktime yoksa, 'Learn to Speak English' eski bir sürümü kuruyor. Eğer sisteminizde Quicktime olup olmadığından emin değilseniz, "Basic Kit" bölümünde kurmak için üzerine tıklayın. Eğer sadece Repair ve Remove seçenekleri içeren bir pencere açılırsa sisteminizde Quicktime kurulu demektir. (Arabirim yerine doğrudan DVD'den kurmak isterseniz, Quicktime DVD içerisinde Program/Basic_kit klasöründe iTunesSetup.exe ismiyle yer alıyor).


Bu şekilde yazılımı, problem çıkaran Vista sistemlerde de kurup eksiksiz şekilde kullanabilirsiniz.

CHIP Dergisi hakkında Görüş ve Önerileriniz için bu formu kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları