Akıllı evlerde tüm cihazlara "söz hakkı"

CHIP Online
27-02-2014, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Akıllı evleri platform karmaşasından kurtaran ve üreticilerin hayatını kurtaran teknolojiler yolda!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/aki ... oz-hakki_45676.html

24-27 Şubat 2014 tarihleri arasında Barcelona'da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresini CHIP Online okurları için takip ederken Qualcomm'un akıllı ev teknolojilerinden sorumlu başkan yardımcısı Liat Ben-Zur ile bir röportaj yapma ve herkesin çok merak ettiği akıllı ev teknolojilerinin altında yatan platformun sihrini öğrenme imkânımız oldu.


Temel olarak akıllı cihazları ille de tek bir merkezden komut almayan, birbirleri ile de iletişim kurup tepki verebilen cihazlara dönüştüren Alljoyn teknolojisi ve Qualcomm'un bu çerçevede hazırladığı akıllı ev ve akıllı ev cihazları çerçevesinde gerçekleşen bu röportajın çok ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.


Cenk Tarhan: Merhaba. Röportaj teklifini kabul ettiğiniz için teşekkürler. İlk olarak kendinizi bize tanıtabilir misiniz? Ve Qualcomm için ne yaptığınızdan bahsedebilir misiniz?


 Liat Ben-Zur: Elbette. Ben Liat Ben-Zur. Qualcomm'un AllJoyn programının başındayım. AllJoyn; Qualcomm'un son dört yılda geliştirdiği açık kaynaklı bir yazılım altyapısı. Amacı "Nesnelerin İnterneti" nin gerçekleşmesine yardımcı olmak. Özellikle konferanslarda "Nesnelerin İnterneti" hakkında pek çok şey duydunuz. Birbirine bağlanan telefon-tablet harici pek çok cihaz gördünüz. İnternete bağlı televizyonlar görmeye artık alıştınız fakat işler bunların da ötesine gidiyor. Saatler, giysiler, ampuller, ayakkabılar, kilitler... Çevremizdeki fiziksel dünyadaki her şey internete bağlanmaya başlıyor. Bu durum akıllı telefonlarla sınırlı değil.


Tüm Konu: Akıllı evlerde tüm cihazlara "söz hakkı"

Kaynak: www.chip.com.tr