Doğal Gaz Faturası Nasıl Düşürülür? İşte Doğal Gaz Faturasını Düşürmek İçin Kullanabileceğiniz 11 İpucu
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hanelerin doğal gaz giderleri 5 kat arttı. Ancak doğal gaz faturanızı düşürmek sizin elinizde. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? İşte doğal gaz faturasını düşürmek için kullanabileceğiniz 11 ipucu.

1
12
Kış aylarında doğal gaz faturaları artıyor. Ancak doğru tasarruf önlemleri alarak hem evinizin konfor şartlarını koruyabilir hem de kabaran doğal gaz faturalarınızı düşürebilirsiniz.
Üçay Mühendislik İklimlendirme ve Şubeler Grup Direktörü Özgür Şahin, kışın cep yakan doğal gaz faturalarını düşürmek için alınacak önlemleri 11 adımda sıralıyor.

2
12
1. Gece kombiyi kapatmayın, kısın
Kışın vatandaşlar çok çalıştığı düşüncesiyle geceleri kombiyi kapatıyorlar; ancak kombiyi kapatmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamıyor. Gece kombi kapatıldığında evin; taban, tavan ve duvarları sabaha kadar soğuyor. Sabah evin ısıtılması için kombinin derecesi artırılıyor ve kombi 2 kat daha fazla çalışıyor. Bu durum doğal gaz sarfiyatını artırıyor. Vatandaşlar birkaç saatliğine evden ayrıldıkları zamanlarda da kombiyi kapatarak aynı yanlışa düşüyorlar. Tasarruf için doğru olan gece ve evde olmadığınız zamanlarda kombi ayarını kısmaktır. Böylece evin ısısı sabit kalır ve tasarruf sağlanır.

3
12
2. Kombinizin bakımınızı düzenli olarak yaptırın
Kombilerin tasarruflu çalışması için arızalanmasını beklenmeden tüm bakımlarının yetkili servisler tarafından periyodik olarak yapılması gerekiyor. Periyodik bakım, tüketicilerin yıllık ısıtma maliyetlerini yüzde 10’lara varan oranlarda düşürüyor.

4
12
3. Pencere ve kapıların açık kısımlarını kapatın
Pencere ve kapılardaki açık kısımlarda evdeki ısının dörtte birinin kaybına neden olup, doğal gaz faturalarını yükseltiyor. Isı kaybını önlemek için pencere ve kapıların kenarlarında contalar kullanmak ve ısı yalıtım şeritleri ile pencere ve kapıların çerçeveleri ile duvar arasındaki boşlukları doldurmak gerekiyor Pencerelerin hava alan kısımlarını silikon gibi maddeler ile kapatmak da etkili bir çözüm oluyor.