Yeni Opel Astra testte: Nasıl bir otomobil?
Yeni Opel Astra nasıl bir otomobil? Markanın amiral gemisi Astra için KKTC’nin Gazimağusa bölgesinde yer alan ve kademeli açılma süreci 8 Ekim 2020’de başlayan Maraş bölgesinde bir test sürüşü gerçekleştirildi. İşte testten yansıyanlar
Murat Öksüz
[email protected]
İlk jenerasyonundan beri her zaman gözde olmuş, çok satmış bir halk otomobili diyebiliriz onun için. Şimdi artık çok daha teknolojik bir şekilde karşımızda. İlk göz temasında keskin Alman hatlarıyla dikkatleri üzerine çeken Astra, sunduğu teknoloji ve verimli motor seçenekleriyle sınıfında dikkat çekici.
Türkiye’de Editon, Elegance, GS Line ve GS olmak üzere dört farklı donanım seçeneğiyle ve 1.2 litre benzinli, 1.5 litre dizel motor seçenekleriyle, manuel ve 8 ileri otomatik şanzımanla satılıyor. Markanın ilk kez gerçek anlamda Mokka’da kullandığı yeni tasarım yüzü ve temel dış tasarım ögesi olan Opel Vizör, aracın ön cephesi boyunca uzanıyor. Ultra ince IntelliLux LED Pixel farlar ve IntelliVision 360 derece Çevre Görüş Kamerası gibi teknolojiler Vizör’e kusursuz bir şekilde entegre edilmiş.
Biz 1.2 litrelik 3 silindirli GS Line versiyonu deneme fırsatı bulduk. 130 HP güç, 230 Nm tork üreten ünite 9.7 saniyede 0-100 aralığını tamamlıyor. Maksimum hızı 210 km/s. 420 litrelik bagaj hacmine sahip.
Dış tasarım
Yandan oldukça dinamik bir görünüm sergilerken, arkadan bakıldığında Opel Compass yaklaşımı, merkezi olarak tam ortada konumlanan şimşek logosu, dikey olarak hizalanan üçüncü fren lambası ve arka stop lambaları ile vurgulanıyor.
Otomobilin tüm dış aydınlatmalarındaki gibi stop lambalarında da enerji tasarruflu LED teknolojisi kullanıyor. Ön kaputta köpekbalığı sırtından esinlenerek tam ortaya baştan başta bir omurga çizgisi mevcut. Bu çizgi tasarım anlamında ayrı bir hava kattığı gibi sürücü içinde sürüşte kolaylık sağlayabiliyor.