Disney Plus’ta yayınlanacak yeni bir Doctor Who yan dizisi hazırlık aşamasında olsa da, Disney ile BBC arasındaki yapım ortaklığı resmen sona erdi.
İki sezonun ardından ortaklık bitti
BBC, bugün yaptığı açıklamayla Ncuti Gatwa’nın başrolde yer aldığı iki sezonun ardından Disney’in artık Doctor Who dizisinin ortak yapımcısı olmayacağını duyurdu.
BBC Drama Direktörü Lindsay Salt, yaptığı açıklamada Disney Plus’a “harika bir küresel iş ortağı oldukları” için teşekkür ederek, yakında izleyiciyle buluşacak “The War Between the Land and the Sea” adlı yan diziden de söz etti.
Salt, Disney’in Doctor Who iş birliğinden çekilmesine rağmen BBC’nin diziyi sürdürmeye kararlı olduğunu vurguladı ve senarist Russell T Davies’in 2026 yılı için yeni bir Noel özel bölümü kaleme alacağını açıkladı.
“Doktor bir yere gitmiyor”

Salt açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“BBC, Doctor Who dizisine tam anlamıyla bağlılığını sürdürüyor. Bu yapım, hâlâ en çok sevilen dizilerimizden biri. Russell T Davies’in 2026 için bize bir kez daha muhteşem bir Noel özel bölümü yazmayı kabul etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Hayranlarımız emin olsun; Doktor bir yere gitmiyor. Dizinin geleceğine dair planlarımızı yakında paylaşacağız ve TARDIS, BBC’nin kalbinde yer almaya devam edecek.”
Maliyet faktörü kararda etkili oldu
Deadline’ın haberine göre Disney ortaklığında çekilen Doctor Who bölümlerinin her biri yaklaşık 13 milyon dolara mal oluyordu. Bu yüksek prodüksiyon maliyetinin, Disney’in anlaşmayı sonlandırma kararında önemli rol oynadığı belirtiliyor. Görünüşe göre BBC bundan sonra, dizinin köklerine ve hayranların nostaljik beklentilerine daha fazla odaklanacak.