Oyunculuğu bırakan Bruce Willis'in hastalığı açıklandıktan sonra ilk fotoğrafı paylaşıldı

Afazi teşhisi konulan Bruce Willis'in ailesi, ünlü aktörün oyunculuk kariyerini bıraktığını duyurmuştu. Bruce Willis'in teşhis sonrası ilk fotoğrafı paylaşıldı.

Oyunculuğu bırakan Bruce Willis'in hastalığı açıklandıktan sonra ilk fotoğrafı paylaşıldı

67 yaşındaki aktörün eşi Emma Heming Willis, Instagram'dan çarşamba günü paylaştığı fotoğrafa "Anne ve baba en sevdikleri yaşam alanlarında" notunu ekledi.

Emma Heming Willis eşiyle birlikte poz verdiği iki fotoğrafı takipçileriyle paylaştı. Çiftin fotoğrafını 10 yaşındaki kızları Mabel Ray çekti.

Willis çifti geçen ay evliliklerinin 13. yıldönümünü kutlamıştı.

43 yaşındaki Emma Heming Willis, ünlü oyuncuya iletişim yeteneğini etkileyen bir rahatsızlık olan afazi teşhisi konduğunu açıkladıktan sonra hayranlarına gösterdikleri sevgiden dolayı teşekkür etmişti.

Willis "Sevginiz, desteğiniz, şefkatiniz, dualarınız gerçekten yardımcı oluyor. Müteşekkirim. Tüm kalbimle teşekkür ederim" notunu yazmıştı.

AFAZİ NEDİR?

Ünlü aktörün kısa bir süre önce sağlık problemlerinden ötürü oyunculuğu bıraktığını duyurmuştu. ABD medyasında ise Bruce Willis'in son filmlerinin çekimleri sırasında repliklerini hatırlamakta zorluk çektiği iddia edilmişti.

Afazi, beynin dilden sorumlu bölümlerinin hasar görmesinden kaynaklanan bir tür iletişim bozukluğu. Afazi genellikle inme veya kafa travmasını takiben aniden ortaya çıkar, ancak beyin tümörü veya ilerleyici nörolojik bir hastalığın sonucu olarak yavaş da gelişebilir. Afazi olan çoğu insan orta yaşlı veya daha yaşlıdır, ancak küçük çocuklar da dahil olmak üzere herkeste görülebilir. Bazı afazi belirtileri şöyledir:

  • Konuşmada sorun

  • Doğru terimi veya kelimeyi bulmakta zorlanmak,

  • Konuşmada yanlış kelimeler kullanmak,

  • Başkalarının ne dediğini anlamada veya konuşmaları takip etmede sorun

  • Anlamsız cümleler yazmak veya kendinizi yazılı olarak ifade etmekte güçlük çekmek

  • Kısa cümleler veya ifadelerle konuşma,

  • Tanınmayan kelimeler kullanmak,