Xiaomi telefonların görünümü değişiyor: HyperOS 4 desteği alacak modeller belli oldu

Xiaomi, HyperOS 4 ile gelecek Soft Light Glass arayüzünü destekleyecek cihazları açıkladı. Xiaomi 13'ten Redmi K100'e kadar listedeki modeller belli oldu.

Xiaomi telefonların görünümü değişiyor: HyperOS 4 desteği alacak modeller belli oldu

Xiaomi, HyperOS 4 ile kullanıma sunacağı yeni Soft Light Glass arayüz efektini destekleyecek cihazları açıkladı. Şirket listeyi şimdilik Çin pazarı için paylaştı. Ancak destek donanım gücüne göre belirlendiği için aynı özelliklerin küresel modellerde de yer alması bekleniyor.

Soft Light Glass, Apple'ın Liquid Glass tasarımına benzer bir görünüm sunuyor. Arayüzde cam benzeri şeffaf yüzeyler, ışık geçişleri ve kullanıcının hareketlerine tepki veren görsel efektler yer alıyor. Bu efektler daha fazla grafik işlem gücü istediği için Xiaomi, özelliği her cihaza getirmeyecek.

İlk aşamada güçlü işlemciler gerekiyor

Xiaomi, Soft Light Glass efektinin HyperOS 4 beta döneminde sınırlı sayıda cihazda çalışacağını belirtiyor. İlk aşamada Snapdragon 8 Elite veya daha yeni, Dimensity 9500 veya daha yeni ve Xring O1 veya daha yeni işlemcilere sahip modeller destek alacak.

Ancak bu sınır yalnızca ilk beta dönemi için geçerli. Xiaomi daha sonra destek kapsamını genişletmeyi planlıyor. Redmi K70, Xiaomi 13 ve Xiaomi MIX Flip gibi daha eski modeller de şirketin açıkladığı listede bulunuyor.

Soft Light Glass alacak Xiaomi cihazları

Xiaomi MIX serisi

  • Xiaomi MIX Fold 4

  • Xiaomi MIX Fold 3

  • Xiaomi MIX Fold 2

  • Xiaomi MIX Flip

Xiaomi amiral gemisi modelleri

  • Xiaomi 17 serisi

  • Xiaomi 17T serisi

  • Xiaomi 15 serisi

  • Xiaomi 14 serisi

  • Xiaomi 13 serisi

Xiaomi Civi serisi

  • Xiaomi Civi 5 Pro

Redmi K serisi

  • Redmi K100 Pro serisi

  • Redmi K90 serisi

  • Redmi K80 serisi

  • Redmi K70 serisi (K70E hariç)

Redmi Turbo serisi

  • Redmi Turbo 5 Max

  • Redmi Turbo 5

  • Redmi Turbo 4 Pro

Xiaomi Pad serisi

  • Xiaomi Pad 8 Pro

  • Xiaomi Pad 8

  • Xiaomi Pad 7 Ultra

  • Xiaomi Pad 7S Pro

Redmi K Pad serisi

  • Redmi K Pad 2

  • Redmi K Pad

HyperOS 4 beta şimdilik Çin ile sınırlı

Xiaomi, Soft Light Glass efektini HyperOS 4 beta programının ilk grubundaki cihazlara dağıtmaya başladı. Şirket beta programını şu anda yalnızca Çin'de yürütüyor.

Küresel dağıtım için henüz kesin bir tarih açıklanmadı. Ancak Xiaomi'nin listeyi işlemci ve donanım gereksinimlerine göre oluşturması, Çin dışındaki eşdeğer modellerin de Soft Light Glass desteği alma ihtimalini güçlendiriyor.