Ünlü isim, 10 yıl önce ölen Steve Jobs ile röportaj yaparak herkesi şaşırttı

10 yılı aşkın bir süre önce hayata gözlerini yuman Steve Jobs'u canlı canlı röportaj yaparken dinleyenler, duyduklarına inanamadı...

10 yıl önce ölen Steve Jobs ile röportaj yaptı

Steve Jobs, 10 yılı aşkın bir süre önce hayata gözlerini yummuştu. Ancak bu durum, Podcaster Joe Rogan’ı durdurmamış gibi görünüyor.

Podcaster Joe Rogan, son yayınında Steve Jobs’u ağırladı ve elbette bunu yapay zeka yoluyla yaptı. Podcast.ai sayesinde düzenlenen röportaj gerçekten de oldukça ilgi çekici diyaloglara sahne olurken, Podcast.ai’ın arkasındaki geliştirici ekip yapılan röportaj hakkındaki düşüncelerini şöyle özetliyor: "Mevcut son teknoloji konuşma sentezinde mümkün olanın sınırlarını zorlamak istedik, başkalarına da aynısını yapmaları için ilham verebilecek içerikler yaratmak istedik. Teknoloji dünyasına Steve Jobs'tan daha fazla ilham veren ve onu etkileyen kimse yoktu, bu yüzden ilk bölümde onun sesini yeniden hayata geçirdik."

Bu sohbeti gerçekleştirmek için ekip, Jobs'un biyografisi ve internette bulunan kayıtları üzerinde eğitilen dil modellerini kullanarak transkriptler oluştururken, Joe Rogan da modelin kendi tarafını çalışmak için çok sayıda ses kaydını dinlemiş. Daha sonra bu transkript, bir metinden sese dönüştürücü olan Play.ht kullanılarak şaşırtıcı derecede ikna edici seslere dönüştürülmüş ve ortaya hemen aşağıda görebileceğiniz sonuç çıkmış.

Podcast.ai, yapay zeka tarafından üretilen metin ve sesleri kullanarak daha fazla bölüm yapmayı planlıyor ve dinleyicileri gelecek bölümler için görüşmeci/mülakatçı önermeye davet ediyor. Eğer sizin de önerileriniz varsa, buradan öneride bulunabilirsiniz.