120 cm uzaktan iris taraması

120 cm uzaklıktan bile iris taraması yapabilen teknoloji: Irist at a Distance

120 cm uzaktan iris taraması

Türkiye ve EMEA bölgesine akıllı kart, biyometri ve güvenlik çözümleri, uygulama geliştirme ve teknoloji entegrasyonu alanlarında 1984 yılından bu yana hizmet sunan Türk teknoloji şirketi ÖLÇSAN, kimlik doğrulama sektörünün şirketlerinden Morpho tarafından geliştirilen Morpho IAD® (Iris at a Distance) çözümünü Türkiye pazarına sunuyor.

Biyometri teknolojilerinde çalışmalar gerçekleştiren Morpho tarafından geliştirilen Iris at a Distance (IAD) teknolojisi kişileri 1 saniyeden daha kısa bir sürede iris tabakalarından tanıyabiliyor. 120 cm uzaklıktan bile iris taraması ile kimlik tespiti mümkün oluyor. Morpho IAD teknolojisin ÖLÇSAN'ın katkılarıyla, Türkiye'de başta havaalanları ve karasal sınır kontrol noktaları olmak üzere geçiş kontrol sistemlerine gereksinim duyulan her yerde kullanılabilecek.

İris tanıma sistemi en az parmak izi tanımlama yöntemi kadar etkili bir biyometrik teknik olarak biliniyor. Kişilerin irislerini bir metre mesafeden bir dakikadan daha az sürede tanıyan Morpho IAD® (Iris At a Distance) çözümünde kullanılan iris tanıma algoritması Morpho'nun ödüllü IREX III ve IREX VI teknolojileri yer alıyor. İris tanıma yöntemi için yıllardır çalışmalar yürüten Morpho bu çalışmaları neticesinde Abu Dhabi Polisi ve Hindistan'daki Aadhaar projesinde kullanılan dünyadaki en büyük iki iris veri tabanını oluşturdu.

Iris at a Distance nasıl çalışıyor?

Morpho'nun Iris at A Distance çözümü, hem irisi hem de yüzü yaklaşık 80 – 120 cm arasındaki mesafelerden, bir saniyeden az süre içerisinde tarayabiliyor. Söz konusu süreç için önceleri 4-7 saniye gerekiyordu. IAD sistemi yüz görüntüsü için özel bir kamera kullanıyor. Kamera, kimliği belirlenecek kişinin gerçek zamanlı görüntüsünü ve mekandaki konumunu belirliyor. Bu veriler iris görüntüsü alma sisteminin görüntüyü yakalamak için en ideal zamanı hesaplamasına yardımcı oluyor ve bu sayede tüm işlem bir saniye içerisinde gerçekleşiyor. Üst düzey bir tarama sistemi olan Morpho IAD® öncelikle trafik yoğunluğu yüksek olan bölgelerde kullanılmak üzere tercih ediliyor. Kullanıcının sensöre sadece bir saniye bakması yeterli oluyor.

Öncelikli olarak sınır kontrol pazarı için tasarlanan Morpho IAD® bir e-kapıya veya güvenlik noktası masasına kolayca entegre edilebiliyor. Sistem aynı zamanda belirli bölgelere yolcu profilini baz alarak (hedef liman veya transfer) erişimi sınırlama amacıyla da kullanılabiliyor. İlaç firmaları ve hastanelerin eldiven ve maskeyle görev yapan çalışanları için erişim kontrolü prosedürlerini sadeleştirmek adına bu sistemi kullanabiliyor.

Okuyucu Yorumları