15.6 inç'lik "büyük" Chromebook geldi!

Chromebook'lar küçük olduğu için ilginizi çekmiyorsa, CES 2015'ten gelen bu habere mutlaka göz atın!

Chromebook'larda bir ilk!

Google'ın hafif masaüstü işletim sistemi Chrome OS'u kullanan Chromebook'lar giderek daha fazla ilgi görüyor. Hem hızlı çalışmaları hem de düşük fiyatları nedeniyle, ağır ofis işlerine ihtiyaçları olmayan ancak laptop kullanmak isteyen çok sayıdaki kullanıcının tercihi olan Chromebook'lar şimdi büyük ekranlarla karşımıza çıkacak.

Acer, CES 2015 sırasında, 15.6 inç boyutundaki Chromebook'larını tanıtacağını duyurdu. 249 dolar fiyat etiketine sahip olacak dizüstü Intel Core i3 işlemciyle gelecek. Ekranın çözünürlüğü 1,366 x 768 piksel boyutlarında olacak ve 1080p HD filmleri gösterebilecek. Cihazın ekranı önceki modellere göre yüzde 27 daha büyük olmasına rağmen, Acer pili de büyüttüğü için dizüstü tüm gün boyunca şarj olmadan çalışabilecek. 2GB veya 4GB of RAM'ı bulunacak cihazın sabit diski ise 16GB veya 32GB solid-state drive (SSD) olacak.

Bu arada Acer'in 13 inç boyutundaki Chromebook'ları ise artık dokunmatik ekran seçeneğine sahip olacak. Nvidia Tegra K1 ekran kartıyla gelecek olan yeni 13 inç chromebook'ların fiyatı ise 329 dolar olacak.

Okuyucu Yorumları