2000'li yılların efsane dizisi Lost geri dönüyor; ama bu kez dizi olarak değil

2000'li yıllara damgasını vuran ve bugünün dizilerine ilham olduğu kabul edilen efsane dizi Lost geri dönmeye hazırlanıyor. Ama bu kez karşınızda bulacağınız yeni bir Lost dizisi olmayacak.

Efsane dizi geri dönüyor; ama bu kez dizi olarak değil

Efsane dizi Lost geri dönüyor... 2000'lerin başında en iyi dizilerden biri olan Lost hakkında bir belgesel çalışması yürütülüyor. Henüz bir yayın tarihi olmasa da, “Getting LOST” (aynı anda hem “Kaybolmak” hem de “Lost’u Anlamak” anlamına geliyor) isimli film, dizinin tartışmalı ve kafa karıştırıcı sonunu incelerken, aynı zamanda konu olduğu çok sayıdaki hayran çalışmasını ve çok daha fazlasını gözler önüne serecek.

The Last Blockbuster belgeselini de yöneten film yapımcısı Taylor Morden, basın açıklamasında “Lost, ben de dahil pek çok insan için çok şey ifade eden bir diziydi. Neler olacağını öğrenmek için hepimizin haftadan haftaya TV başında toplandığı bir zamanda yayınlandı. Dizinin popüler kültür üzerindeki etkisini kutlayan, yanlış adımları inceleyen ve belki de Lost'un gerçek anlamını ortaya çıkaran bir belgesel yapmak istiyorum.

Dizinin yirminci yıldönümü yaklaşırken, Netflix gibi akış devlerinin keyif aldığımız TV serilerine öncülük etmesi sebebiyle Lost’u tekrar "ziyaret etmek" herkesin isteyebileceği bir şey olsa gerek. Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Terry O’Quinn, Michael Emerson ve diğer pek çok ünlü ismin rol aldığı Lost’un hikayesi, açıklanamayan olayların meydana geldiği gizemli bir adayı temel alıyordu.

Lost ortak yaratıcısı Damon Lindelof ise, Nisan ayında Peacock'ta yayınlanacak Mrs. Davis adlı yeni bir dizi ile televizyona geri dönüyor.