2014'ün kameraları!

2014'ün en dikkat çekici dijital kameralarını ve bizlere neler sunduklarını inceledik...

2014'ün kameraları!

2014 yılında da üretici firmalar yeni kamera modelleri çıkarmaya devam ediyorlar. Kimi modeller yalnızca ufak değişikliklerle gelirken, kimi modeller ise oldukça yaratıcı şeyler deniyor. Bu sene içerisindeki kısa zamanda piyasaya çıkan kameralardan, yılın geri kalanında bizi nelerin beklediğini tahmin etmek de mümkün.

Eskiye kıyasla bu sene daha iyi teknolojiye sahip kameralar, daha ucuzlar. Sony'nin RX100 II'si gibi kompakt kameralar buna örnek olarak gösterilebilir.

Alt uç kameraların satışlarında ise cep telefonu kameralarının iyice gelişmesi sebebiyle ciddi bir düşüş var. Ama bunun kullanıcılar için iyi bir tarafı da var. Firmalar satışları arttırmak için daha önce hiç denemedikleri yaratıcı özellikler deniyorlar.

Fujifim FinePix S1

Fujifim FinePix S1

Hava şartlarına dayanıklı olan bu kamera, 50 kat yakınlaşabiliyor. 16 megapiksele sahip. Bunların yanında, keskin bir vizöre, yüksek çözünürlüklü bir dönen ekrana ve 60 FPS'de video kayıt yapabilen bir video moduna sahip.

Yurt dışı fiyatı: 450 Euro

Alpha 6000 ve OM-D E-M10

Alpha 6000 ve OM-D E-M10

Sony Alpha 6000

Sony, 2011'in sonlarına doğru NEX-7'yi çıkarmıştı. DSLM teknolojisine sahip çok iyi bir kameraydı, yurt dışı çıkış fiyatı ise 1,200 Euro'ydu. Yaklaşık iki sene sonra ise bu kameranın varisi diyebileceğimiz Alpha 6000'i onun neredeyse yarı fiyatına piyasaya sürdü. Alpha 6000, 24 megapikseli, elektronik vizörü ve döner mercekli alıcısı ile çok iyi bir kompakt kamera.

Yurt dışı fiyatı: 650 Euro

Olympus OM-D E-M10

Olympus OM-D E-M10

Olympus da fiyatı düşürme yoluna gidiyor ve önceki model O-MD E-M5'e göre daha güçlü olan bu modeli onun yarı fiyatına sunuyor. 16 megapiksel olan kamera, güçlü E-M1 işlemcisine sahip. Keskin elektronik vizörü, saniyede sekiz kare sayısı ile çekim yapabilmesi ve uygun fiyatı ile bir hit olmaya aday.

Yurt dışı fiyatı: 600 Euro

D3300 ve X-T1

D3300 ve X-T1

Nikon D3300

24 megapiksel ve alçak geçiren filtreye sahip bu kamera, çok yüksek fiyatlı bir DSLR kamera izlenimi bırakabilir. Ama üs uç kameraların resim kamerasına sahip olmasına rağmen, fiyatı çok düşük. Tek eksisi ise biraz yavaş olması.

Yurt dışı fiyatı: 490 Euro

Fujifilm X-T1

Fujifilm X-T1

Fujifilm X-T1'in APS-C sensör kullandığı düşünülünce, resim kalitesi gerçekten çok yüksek. 16 megapiksel ile resimler çok keskin, detay seviyesi birçok profesyonel DSLR ile yarışacak düzeyde. Bunun yanında burst modunda saniyede sekiz kare ile ortalamadan hızlı. Tutma yeri, mevsim koruması gibi özellikleri de düşününce, X-T1'in çok kaliteli bir profesyonel kamera olduğunu söyleyebiliriz.

Yurt dışı fiyatı: 1.200 Euro

G1 X Mark II ve Lumix TZ61

G1 X Mark II ve Lumix TZ61

Canon PowerShot G1 X Mark II

Değiştirilebilir lenslere sahip bir DSLM size fazla mı yük oluyor? O zaman biraz pahalı olan Canon G1 X Mark II size göre olabilir. Çok yüksek resim kalitesine sahip bu kamera, 13 megapiksel, ve 5 kat yakınlaşma özelliğine sahip. Elektronik vizörün ise ayrıca satın alınması gerekiyor.

Yurt dışı fiyatı: 850 Euro

Panasonic Lumix TZ61

Panasonic Lumix TZ61

Lumix TZ61, seyahat için uygun elektronik vizörlü bir kamera olarak türünün ilk örneği. Resim kalitesi çok yüksek seviyede olmasa da, parlak ekranı ile resim çekmeyi kolaylaştırıyor. Diğer bazı özellikleri: 16 megapiksel, WiFi ve NFC.

Yurt dışı fiyatı: 430 Euro

Okuyucu Yorumları